Timp de citit : 2 minute

pexels-photo-101710

Aș vrea să vă povestesc cum scriu eu.

Am început pe când eram în clasa a 9-a. Pe atunci țineam un jurnal în care scriam, de regulă zilnic, ceea ce se întâmpla în viața mea. Încet încet am început să înlocuiesc capturarea evenimentelor zilnice, cu gândurile și preocupările mele, după o bună bucată de vreme începând să sondez și sentimentele, să învăț să le recunosc, să mă preocupe să scriu despre ele. Aveam un singur caiet sau carnețel mai bine zis, în care scriam până când se termina. Am facut aceasta până la facultate.

În anul doi, am început să îmi cumpăr caiete ieftine, și să le personalizez coperțile. Îmi doream mult să scriu, și prețurile jurnalelor frumoase din magazine nu se potriveau bugetului meu de studentă. A fost o încurajare să continui să scriu, deoarece nu era foarte costisitor, și era plăcut să deschid și să folosesc jurnalele personalizate de mine.

Deoarece îmi permiteam să am mai multe jurnale, am început să îmi categorisesc notițele și gândurile, a ieșit la suprafață partea de organizare din mine. În felul acesta s-au născut de-a lungul anilor: caiete cu motive de rugăciune și răspunsuri la rugăciuni, caiete în care scriam gândurile, caiete în care scriam citate, caiete în care îmi organizam zilele și anii..

Am avut perioade în care scriam zilnic și mult, dar și perioade în care nu scriam deloc.

Îmi dau seama că scrisul m-a ajutat mult de-a lungul anilor.

M-a ajutat:

  • să mă cunosc mai bine
  • m-a provocat să gândesc
  • m-a ajutat și încurajat să fiu perseverentă în ceea ce îmi propun
  • să fac următorul pas în planurile și visele mele
  • să îmi fac ordine în gănduri

Idei CUM si CE poți scrie sau încerca, dacă te tentează cultivarea unui astfel de obicei:

– jurnal de călătorie

– jurnal al gândurilor

– jurnalul mulțumirilor

– jurnal al viselor și planurilor

– jurnal al sănătății (dacă dorești să faci schimbări alimentare, legate de sănătate, sport sau doar monitorizarea anumitor simptome, poate fi un mijloc care va ajuta să perseverezi și să îți administrezi înțelept propriul corp)

– caiet al ideilor ( proiecte pe care dorești la un moment dat să le implementezi, idei de cadouri etc)

– jurnal cu citate sau recenzii din cărțile citite

– jurnal spiritual (în care poți scrie ceea ce înveți în acest domeniu al relației cu Dumnezeu)

– jurnal al rugăciunilor

– jurnalul propriei afaceri ( sau un alt vis din viața ta, la care dorești să lucrezi)

Eu în ultima perioadă sunt provocată să nu mai neglijez acest obicei în viața mea. Aș vrea sa încep să port după mine un carnețel și un pix, ca să pot nota oricând ceea ce îmi trece prin minte, și să nu mai aștept până ajung acasă. Mă tentează de asemenea, să încep un jurnal al sănătății mele, deoarece în ultima vreme am făcut multe schimbări în alimentație și aș vrea să notez idei și alți pași pe care vreau să îi implementez.

Obișnuiești să scrii? De ce? Cum?

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.