Timp de citit : 3 minute

În ultimii ani, pentru luna decembrie, am ales câteva tradiţii: să decorez apartamentul, să ascult colinde, să fac turtă dulce, să confecţionez felicitări pentru cei dragi. Iar anul acesta mă gândesc să mai bat în cuie o tradiţie: aceea de a mă pregăti pentru Crăciun. O pregătire psihică, emoţională, spirituală.

Adventul este perioada de patru săptămâni dinainte de Crăciun.

Mă gândesc la această pregătire ca la o celebrare continuă, în fiecare zi a celor patru săptămâni, şi nu doar în 24 sau 25 decembrie. O celebrare a ceea ce mi s-a dăruit – Cel mai mare dar, care a luat Trup de om, Isus Întrupat, credința pe care am primit-o în dar și care e baza vieții mele, e un dar așa de prețios!

Anul trecut m-a ajutat mult să citesc trei cărți:

Prima a fost cartea lui Ann Voskamp – Cel mai mare dar (The Greatest Gift).

Apoi a fost o serie de povestiri – nuvele (A Christmas patchwork collection) şi un roman (Angels in the snow de Melody Carlson), a căror acţiune avea loc în perioada Crăciunului.

M-au ajutat incredibil de mult să trec cu drag şi plăcere prin acea perioadă friguroasă în care tot ceea ce îţi vine să faci e să te retragi la căldură şi să fugi de frig. Au fost un ajutor aşa mare de a intra în atmosfera de sărbătoare a Crăciunului, dar şi ajutor în a medita la semnificaţia sărbătorii.

Recomand cu căldură cele trei cărți! Pentru două dintre ele am recenziile pe blog: A Christmas patchwork collection , Cel mai mare dar.

Am văzut că este acum la reducere la cartea lui Ann Voskamp pe elefant.ro iar pe celelalte le puteți găsi pe amazon aici și aici.

Zilele acestea mi-am dat seama că 1 decembrie se apropie cu paşi repezi şi mi-ar plăcea să mă afle pregătită, așa  că, am decis să reiau cartea lui Ann Voskamp, pentru că mi-a plăcut mult şi aş mai trece prin ea o dată, iar ca romane, pentru 2017, am pus ochii pe:

Remembering Christmas – un roman de Dan Walsh care îl are în centru pe Rick Denton. Acesta ajungând, printr-o serie de împrejurări, să conștientizeze adevărata semnificație a Crăciunului.

A Marriage Carol – Chris Fabry & Gary Chapman – abia aștept să văd cum este scrisă această carte. Nu știam că Gary Chapman a scris și beletristică, și sunt curioasă cum se regăsesc informațiile despre limbajele iubirii în acest roman. Aici e vorba de un cuplu care sunt aproape de a renunța la căsnicia lor, dar, în noaptea de Crăciun, li se arată trei spirite/fantome: Căsnicia din trecut, Căsnicia din prezent și Căsnicia din viitor. Arătându-le ce greșeli au făcut, cum arată relația lor în prezent și cum poate arăta pe viitor dacă nu renunță la ea.

O Little Town – un roman de Don Reid Povești de vindecare, țesute în jurul unui orășel micuț, în care toată lumea se cunoaște.

A Treasury of Christmas Miracle – Karen Kingsbury Este o colecție de povești bazate pe realitatea câtorva oameni ale căror vieți au fost schimbate.

Probabil că nu voi putea să le citesc pe toate, dar măcar două dintre ele voi încerca.

 

Tu ce citești în luna decembrie?

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.