Timp de citit : 2 minute

pexels-photo-59498

Pe când căutam un cadou pentru o prietenă a mamei mele, mi-a fost recomandată cartea “O mie de daruri” de Ann Voskamp, așa că am cumpărat-o.
În două zile, înainte să mă despart de ea, ca să ajungă la sărbătorită, am citit-o cu sufletul la gură, și astfel am început drumul spre recunoștință.

Mi-a revoluționat concepția despre lucrurile mărunte din viața mea, despre ce înseamnă să fii mulțumitor cu adevărat, și m-a învățat cum să practic recunoștința.

De atunci am început să îmi număr binecuvântările: o dimineață însorită, un pat confortabil, o masă gustoasă, un zâmbet sau o prietenie frumoasă.

Numărând zilnic binecuvântările, până am ajuns la 1000 (la propriu), mi-a deschis ochii, m-a vindecat de orbire și m-a transformat. M-a făcut să observ zilnic mijloacele prin care Dumnezeu mă ajută, mă răsfață, mă crește, să văd generozitatea și iubirea Lui.

Dintr-o data am văzut…
Și nu a mai fost deloc la fel.

Mi-am cultivat acest obicei și acum îmi rezerv timp, o zi pe săptămână, când îmi scriu mulțumirile. Uneori le verbalizez și celor din jur, și întotdeauna Dumnezeului meu!

Vă provoc să luați o hârtie și să așterneți zece lucruri pentru care sunteți mulțumitori astăzi, de la cele mărunte la cele mari, nu treceți cu vederea nimic!

Sau, acceptați provocarea de a începe lista celor “1000 de daruri”, și numărați-le, veți vedea ce impact are în viața voastră!

Dacă doriți să citiți mai multe despre acest subiect, puteți căuta cartea “O mie de daruri” de Ann Voskamp.

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

4Pingbacks & Trackbacks on Cum am învățat recunoștința – CARTEA O mie de daruri – Ann Voskamp

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.