Timp de citit : 2 minute

pexels-photo-121475

Am fost întrebată cum de reușesc să fac atât de multe lucruri. Și meditând la asta, am descoperit ceea ce cred că mă ajută:

1. pun totul direct în calendar
– astfel e simplu să fiu realistă, pentru că le pun pe zile, și îmi dau seama ce pot face într-o singură după-masă, după cele opt ore muncite. Folosesc calendarul de pe telefon, e simplu și rapid.

2. lupt împotriva amânării
– folosindu-mă de planificare sau acționând imediat ce îmi amintesc că ceva trebuie făcut

3. câte puțin zilnic
– sunt mai eficientă dacă lucrez câte puțin, și constant la un proiect, decât să îmi planific să fac mult deodată și de puține ori (planificând o cantitate mare de lucru mi-e ușor să amân din cauza oboselii sau greutății de mobilizare)

4. odihnă
– eu am nevoie de somn 8 h / zi, am observat că dacă respect acest lucru, sunt mult mai energică și eficientă

5. o masă pe zi o mănânc în oraș
– astfel îmi rămâne să mă ocup doar de micul dejun și cina

6. cumpărături mai multe, de mai puține ori
– folosesc liste de cumpărături, pe care le actualizez ori de câte ori imi dau seama că voi avea nevoie de ceva, astfel când ajung la cumpărături sunt deja pregătită și totul merge mai rapid

7. reacție imediată
– adică atunci când îmi aduc aminte sau îmi dau seama că trebuie să fac un anumit lucru, mă gândesc ce anume pot face în imediat următorul moment în privința acelui task: să îmi pun în calendar următorul pas? să scriu un mail? să dau un telefon? etc.

8. când am nevoie să iau o pauză, în loc să pierd timpul, fac ceva din ceea ce e pe listă, ceva scurt

9. două după-amieze pe săptămână, cel puțin, nu planific nici un fel de activitate socială ci le las libere, doar pentru mine. Astfel adun energie și am timpul necesar să fac lucruri în casa și să mă ocup de nevoile mele.

10. am învățat să spun “NU”
– e așa important să înveți să triezi ceea ce te defocusează sau să înveți să iei cele mai bune alegeri dintre cele bune.

 

Acestea sunt lucrurile care pe mine mă ajută. Pe tine?

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.