Timp de citit : 3 minute

Promovez cărțile bune care îmi pică în mâini. Așadar sunt întrebată deseori unde se poate găsi cartea. Dar cum citesc mult de pe Kindle, e mai complicat răspunsul.

Uite aici o listă cu locurile la care mă gândesc eu când vine vorba de cumpărat cărți.

Cărți electronice – pentru kindle și nu numai

 • Amazon De pe amazon de obicei cumpăr cărțile pe care nu le găsesc în România, abia acum îmi dau seama că acesta este criteriul. O fi pentru că vreau să promovez afacerile românilor, nu știu, cert e că la amazon ajung atunci când îmi doresc o carte pe care nu o pot achiziționa din România, fie că e online sau dintr-un magazin fizic. E foarte simplu – la un click distanță pot avea cărți noi apărute, și de cele mai multe ori le iau la un preț rezonabil.
 • Elefant.ro Pe elefant.ro am văzut pentru prima dată cărți electronice vândute în România. De la ei mi-am cumpărat cartea Lean In, care a fost la reducere. A fost mult mai ieftină față de cea în frmat fizic. Partea mai grea a fost să convertesc formatul primit în cel compatibil cu kindle. Dar am făcut-o și pe asta, și am fost fericită cu o carte așa bună la un preț așa mic. – Din păcate elefant.ro nu mai au în ofertă cărți electronice.
 • libris.ro De libris.ro am aflat de la o colegă de servici, și am rămas surprinsă, urmărindu-i, să văd cât de bogați sunt în oferte și promptitudine! Recomand!
 • Librăria Humanitas are și ea cărți în format electronic. Merită să arunci un ochi, prețurile mi se par foarte bune.
 • Oferta Nemira este aici.

Cărți fizice

 1. Online
  • bookdepository.com Cu ceva ani în urmă am aflat de acest site, și am rămas plăcut surprinsă că transportul la ei este gratuit în toată lumea! Pe atunci îmi doream o carte care nu apăruse în România, am prins o reducere și am fost așa fericită când a ajuns la poștă, în satul meu, fără nici-o taxă de transport!
  • elefant.ro De obicei pe elefant.ro urmăresc ofertele, fie că e black friday, fie că apare la reducere o carte pe care o voiam de mult. Îmi place că au cărți din multe domenii și de obcei găsesc ceea ce vreau.
  • libris.ro Îmi place la libris.ro politica taxei pentru transport – de cele mai multe ori transportul a fost gratuit, așa că nu m-am sfiit să comand fie și doar o carte.
  • gramma.ro De aici comand de obicei creștine – creștere spirituală. Am avut o experiență bună cu ei și îi recomand!
  • clcromania.ro De asemenea și cu clcromania, care au sediu și în Timișoara, pe Calea Aradului nr. 17. Am găsit cărți interesante și la un preț rezonabil, la ei în ultimii ani.
  • nu putem uita de cărturești.ro.
 2. Magazin fizic – Timișoara
  • Cărturești Chiar dacă se poate comanda și online, mereu merg în magazinul / ceainăria Cărturești. E un loc așa relaxant și frumos, unde îmi place mereu să pășesc. Și dacă am această posibilitate de a răsfoi cartea înainte de a o lua, sau chiar a sta și citi căteva pagini, ca să mă conving că este o carte bună – nu ezit să o fac. Îi recomand in toată inima. Deja sunt cunoscuți în țară pentru creativitatea lor, atmosfera relaxantă, ceaiurile lor superbe și evenimentele pentru care oferă un cadru așa fain.
  • Kerigma La fel ca și la Cărturești, de cele mai multe ori prefer să merg la kerigma și să mă plimb printre rafturi. Și de la ei se poate comanda online, iar sediul din Timișoara este pe strada Gheorge Doja, la numărul 12. Kerigma este o librărie creștină, la ei găsiți biblii foarte fain create, la prețuri accesibile, traduceri noi, cu diverse modele de coperți. Cărți pentru copii foarte frumoase, tot felul.. merită o plimbare până acolo din când în când!
  • La două bufnițe este o ceainărie/ librărie deschisă anul trecut în Timișoara, care are o colecție frumoasă de cărți  și  o atmosferă primitoare. Nu pot decât să mă bucur că Timișoara are astfel de locuri.

Tu de unde îți cumperi cărțile?

Sursa foto de Prasanna Kumar luată de pe Unsplash.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.