Timp de citit : 2 minute

Minciuni-despre-sexe-care-mă-blocau-în-relaţia-de-cuplu

De-a lungul timpului, din diverse motive, mi s-au impregnat în cap următoarele idei (cât se poate de greşite):

Bărbații sunt mai prostuți.
Femeile sunt mai capabile decât bărbații.
Femeia inevitabil suferă într-o relație.
Bărbatul profită sexual de soția sa.

Nu a fost uşor să îmi dau seama că eu cred aşa ceva.

Dar treptat am devenit conştientă de ele. Vorbind cu un consilier-psiholog, scriind ceea ce simt, fiind atentă la ce gânduri am în anumite momente-cheie.

Le credeam cu toată puterea mea. Dar începea să devină clar că sunt minciuni, şi aş face bine să le înlocuiesc cu adevăruri. Uite ce am descoperit, şi m-a ajutat:

Adevăruri cu care le-am înlocuit:

  • Atât bărbații, cât și femeile au fost creați într-un mod minunat, cu calități frumoase, dar diferiți. Asta nu îi face pe unii mai buni decât alții. Trebuie să ne dedicăm înțelegerii și chiar celebrării diferențelor. Atunci când le recunoaștem și le valorifiăm, relațiile dintre noi nu au decât de câștigat.
  • Inclusiv sexual am fost creaţi diferit. Ne exprimăm diferit, avem nevoi diferite, dar asta nu înseamnă că unul e superior celuilalt, ci în dragoste trebuie să ne dăruim reciproc, să căutăm vindecarea, creşterea, să ne dedicăm înţelegerii şi acceptării celuilalt.
  • Societatea zurgăvește faptul că sexul este pur fizic la bărbați. Cât se poate de incorect. De fapt, pentru bărbați, intimitatea fizică e foarte strânsă de imaginea pe care o au despre ei înșiși, cu modul în care se simt iubiți și împliniți. Am mai scris despre asta aici (o carte foarte bună, pe care o recomand).

Încă sunt angrenată în acest proces de vindecare şi transformare. Şi clar mai am foarte mult de învăţat despre diferenţele dintre femei şi bărbaţi, despre modul uimitor în care a fost creat fiecare.

Provocare

Ideea e că vreau să te provoc să fii atent la ce anume crezi tu despre femei şi despre bărbaţi. Oare lipeşti şi tu etichete? Oare te crezi superior sau inferior? Oare cum vezi lucrurile?

Odată ce descoperi minciuna, şi o înlocuieşti cu adevărul, vei fi eliberat, vindecat, şi asta se va vedea în calitatea relaţiilor tale.

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

1Pingbacks & Trackbacks on Minciuni despre sexe care mă blocau în relaţia de cuplu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.