Timp de citit : 3 minute

limite-henry-cloud

1. Henry Cloud – Limite – când să spui DA, cum să spui NU
În mod clar este pe primul loc – simt cum fiecare colțisor din mine a dat peste cap cartea asta. M-a provocat să reanalizez multe domenii din viața mea, să mă înțeleg și să rezolv multe tensiuni care apăreau deseori în interiorul meu sau în relații.

lectii-de-magie-cum-sa-ti-cultivi-creativitatea

2. Elizabeth Gilbert – Lecții de magie – Cum să-ți cultivi creativitatea
Pe locul doi ar fi această carte care m-a provocat enorm în direcția creativității, disciplinei, identității mele, a ceea ce cred despre eșec, sau despre cum mă văd alți oameni. Recomand!

3.Haruki Murakami – Autoportretul scriitorului ca alergător de cursă lungă
Cartea aceasta a venit la fix – pe când mă luptam să învăț să înot – lupta cu gânduri negative, cu descurajare și dezamăgire – m-a ajutat enorm în disciplina aceasta dar și în direcția scrisului. E fost o oază de liniște unde am fost provocată să gândesc și să decid ce contează mai mult pentru mine. Aș povesti despre ea multe altele, cu etuziasm și încântare!

lean-in-femeile-si-munca

4. Sheryl Sandberg – Lean In
Wow, da, și cartea aceasta a fost revelatoare pentru mine. Mi-a schimbat puțin percepția despre femei, și modul în care societatea le vede. Am înțeles multe lucruri despre mine și o recomand fiecărei femei!!

have-a-new-husband-by-friday

5. Kevin Leman – Have a new husband by Friday
Mi se părea amuzant titlul și pentru fun am decis curioasă că o voi citi – și a avut un impact major, făcându-mă să înțeleg ce etichete lipeam pe bărbați. M-a ajutat enorm să văd cum privesc ei lucrurile, și cum pot fi empatică! Pentru mine a fost o lectură super-binevenită!

6. John Gray – Bărbații sunt de pe MARTE, femeile sunt de pe VENUS
Anul acesta am reluat cartea – nu a fost prima dată când am citit-o, dar a avut un efect mai intens. De obicei dacă citești a doua sau a treia oară o carte bună vei vedea că descoperi noi și noi profunzimi, aprofundezi subiectul – și asta am făcut eu. Parcă aș citi-o în fiecare an! Pentru că uităm repede diferențele majore între noi și sexul opus!

7. Henry Cloud – 12 “Christian” Beliefs That Can Drive You Crazy
O lectură interesantă, care m-a ajutat să discern lucrurile, să identific concepții greșite care ușor se pot lipi de cei care își ghidează viața după valorile moral-creștine. O recomand oricui dorește să aprofundeze subiectul!

option-b

8. Sheryl Sandberg – Option B
Pentru prima dată am citit o carte care vorbește despre pierdere și cum îți poți reveni din asta.
M-a ajutat mult și partea în care descria cum poți ajuta o astfel de persoană, care trece printr-o pierdere profundă și dureroasă. Avem atâta nevoie să citim pe subiectul acesta!

9. Gary Chapman – Cele cinci limbaje ale iubirii
Știam despre acest subiect de câțiva ani, dar abia anul acesta am reușit să îmi cumpăr cartea și să studiez despre ceea ce am tot auzit. Clar o recomand oricui! Te echipează cu niște informații care te vor ajuta enorm în relaționarea cu cei din jur.

joyce-meyer

10. Joyce Meyer – Battlefield of the Mind: Winning the Battle in Your Mind
Nu în ultimul rând, Joyce Meyer m-a dus în călătoria aceasta a luptei la nivelul minții – cât e de importantă!
Suntem bombardați zilnic cu tot felul de gânduri – mintea e acest teren de luptă. Cum distingi? Cum te aperi? Ce alegi să crezi? Care e impactul gândurilor asupra vieții tale?

Ar mai fi multe altele, dar acestea sunt cele care au adus schimbări majore, și au avut un impact mai profund în viața mea anul acesta.

Tu ce ai citit în 2017 și a lăsat ceva în urmă?

anascrie-blog-personal

1Pingbacks & Trackbacks on 10 cărți care m-au inspirat în 2017

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.