Timp de citit : 2 minute

ganduri-concediu

Având liniștea și timpul din concediu, am putut medita la unele subiecte, gânduri și idei. Iată ce am gândit și descoperit:

1. Trebuie să fiu mai focusată pe ceea ce îmi doresc.

Povestind despre visurile mele, am conștientizat că nu sunt imposibile, dar nu fac prea multe în direcția lor. Îmi doresc și îmi propun să fiu mai focusată pe visurile mele “imposibile”, să fac pașii mici pe care vreau să îi fac în direcția lor, să nu uit ceea ce îmi doresc, și să îmi setez direcția corectă. Inerția nu mă duce acolo.

Sunt super împăcată cu ideea că nu se vor îndeplini peste noapte, dar nu îmi place că având această idee în minte, amân sau uit să fac ceva în direcția lor.
Așa că, te încurajez să visezi măreț și să faci pașii mici, dar siguri, care te vor duce acolo!

2. Perspectiva pe care o ai face diferența unei experiențe.

Două persoane care trăiesc aceeași circumstanță au emoții și reacții diferite. Construiește-ți un mindset (=perspectivă) adevărată, optimistă, plină de voie bună! Nu lăsa strestul, anxietatea, grijile să te cucerească. Contează așa mult ce îți spui ție însuți: dacă îți repeți numai lucruri negative în mintea ta, vei vedea totul negativ, ba chiar te vei transforma într-o persoană negativă, dar dacă te încurajezi, și îți repeți adevărul, vei trăi cu speranță, fără stres inutil, și vei fi mult mai fericit și bucuros! Eu vreau să aleg acest mod de a trăi!

3. E posibilă deconectarea de social media, și e chiar benefică!!

Văzând cât timp petrec pe telefon în social media, nu mi-a plăcut, iar concediul a fost un moment perfect ca să renunț pentru o vreme la facebook. Îmi plac provocările și mă motivează, așa că mi-am șters aplicația de pe telefon, și mi-am propus o săptămână fără facebook.
Acum pot să spun că a fost una din cele mai bune decizii ale concediului meu! Am fost așa relaxată, și atât de ancorată în prezent! Incredibil! A fost o adevărată experiență, deoarece am fost mult mai atentă la alte aspecte, la ceea ce vizitam, la nevoile mele și ale celor din jur, la a mă bucura cu adevărat și a savura ceea ce mă înconjoară.
Ce a fost neplăcut, era că deseori eram singura, sau printre puținii care nu stau pe telefon, când mi-ar fi plăcut ca, alături de mine, și ceilalți să observe frumusețea, să povestim și să ne minunăm împreună.
Vă provoc să renunțați sau să diminuați timpul petrecut în social media, și să fiți mai ancorați în prezent!

4. Odihna e foarte importantă, de cele mai multe ori face diferența între o experiență plăcută și una neplăcută.

Nu știu ce pot să spun mai mult aici, cred că fiecare dintre noi știm ce efecte are lipsa odihnei: nervi, irascibilitate, lipsa răbdării cu cei din jur.. nu pot să promovez decât odihna, face minuni!

5. Relaxarea e o alegere!

A fost așa clar concediul acesta! Cred că relaxarea depinde mult de psihic, de ceea ce gândești și alegi. Te ajută și circumstanțele, clar, dar cred că relaxarea pornește de la nivelul minții, cum decizi tu că vei întâmpina tot ce va apărea în acea zi.

Cu ce gânduri te-ai întors tu din concediu anul acesta?

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.