Timp de citit : < 1 minut

5-lucruri-interesante-despre-Biblie

Sunt pasionată de studiul Bibliei, mă încântă să aflu mai multe despre Dumnezeu, despre cum a conceput El să funcționeze lucrurile, despre cum mă vede Dumnezeu pe mine și ce promisiuni îmi face.

Studiul Bibliei îmi întărește credința, îmi dă speranță, mă transformă!

Lucrând la articolul acesta despre Biblie, și citind din cartea Noi mărturii supuse dreptei judecăți, mi-a venit ideea unui articol scurt, care să cuprindă câteva curiozități despre Biblie.

Iată câteva lucruri interesante pe care eu le-am descoperit despre Biblie:

1. A fost scrisă de peste 40 autori din clase sociale diferite.

Printre ei se numără: împărați (Solomon), ciobani (David), pescari (Simeon), oameni educați (Moise, Pavel), oameni simpli etc.

2. A fost scrisă în 3 limbi:

– ebraică – limba israeliților
– aramaică – limba Orientului Apropiat
– greaca – limba internațională în vremea lui Isus

3. A fost scrisă de-a lungul a aproximativ 1500 de ani.

Nici-o altă carte nu a mai fost scrisă de-a lungul unei perioade atât de mari ca Biblia.

4. Este cea mai tradusă carte din lume.

Se estimează că în 2022 va fi tradusă în toate limbile lumii.
Biblia câștigă detașat, față de orice carte scrisă vreodată, după numărul de limbi în care a fost tradusă.

5. Scrisă de pe trei continente.

Asia, Africa și Europa.

 

Știai aceste lucruri despre Biblie?

Sursa foto unsplash.

anascrie-blog-personal

5 Comments on 5 lucruri interesante despre Biblie

 1. Biblia in ansamblul ei ne vorbeste de o singura persoana omul Isus care a devenit Cristosul Cosmic cand a intrat pe aceeasi lungime de unda cu Tatal Ceresc.Cu Tatal Ceresc se poate intra in comuniune [rezonanta=iubire]pe mai multe canale [ Numarul se apropie de infinit].Iubirea lui Dumnezeu tatal se transmite printr-o vibratie unica numita iubire si se poate descompune in armonici inferioare si superioare la infinit.Trebuie sa facem eforturi prin credinta ,iubire .abandonare de sinele inferior egoist pentru a ne uni cu sinele superior scanteie divina pe care-l numim suflet ,spirit intrand pe o armonica disponibila pentru noi in unirea cu Tatal.Cei care cred in reincarnare dealtfel o lege cosmica pe care indienii,japonejii.chinejii,o recunosc ca o Lege a Karmei,pot intelege mai bine de ce biblia vorbeste de o singura persoana Hristos.El Hristosul Cosmic s-a reancarnat de mai multe ori pe pamant .Edgar Cayce omul misteruli,profetul adormit ,vindecatorul mediumic,spune de o serie de reincarnari a lui Hristos in planul pamantului;Amilius in Atlantida reprezentantul Fiilor Legii lui Unul..Adam ,Enoh,Asaf [cel ce a compus psalmul Bunului pastor cand a fost si Maestrul muzician dirijorul corului format din 1000 de muzicieni in timpul lui Solomon].Isaia, Isa cel ce a daramat Ierihomul,Mehisedec care s-a materializat si dematerializat pentru ungerea imparatilor doriti de Dumnezeu.Asa inteleg eu biblia care ne vorbeste prin Hrostos de vointa ,puterea,oniprezenta si omnopotenta lui Dumnezeu.Dumnezeu nu este o persoana persoana este Hristos fiul cel mai iubit al tatalui, care poate deveni Dumnezeul nostru personal daca vrem sa ne incredem cu adevarat in EL.

  • Salut,

   Și eu cred că mesajul central al Bibliei este persoana Isus Cristos, care a fost trimis de Dumnezeu Tatăl pe pământ, cu scopul de a ne oferi mântuirea prin jertfa Lui pe Cruce.
   Dar ideea reîncarnării lui Isus este nouă pentru mine, și mă întreb ce anume i-ar da credibilitate. Aș fi curioasă să aflu ce anume v-a determinat să o credeți.

   Eu, în toate lucrurile, încerc să mă ghidez după Biblie, pe care o consider o revelație autentică, superioară celorlalte, pe care mă pot baza pentru a discerne adevărul. Și chiar dacă citesc și caut să discern adevărul și prin alte moduri, ofer Bibliei cuvântul final.

   Ce vreau să spun prin asta, este că, studiind Biblia, nu L-am descoperit pe Isus reîncarnat.

3Pingbacks & Trackbacks on 5 lucruri interesante despre Biblie

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.