Timp de citit : < 1 minut

lego-169603_1920

Vreau să vă spun că m-a apucat un chef nebun de scăpat de lucruri. A apărut când am aflat că, odată cu primăvara, începe și Piața lucrurilor libere. Și, cum aveam balconul, camera și holul ticsit de lucruri, am decis că e timpul să le trimit de la mine, să le scot la aer. Și m-am pus frumușel și am dat startul, am început cu hainele, le-am triat, reîncercat, privit și hotărât, am făcut trei stive: de aruncat, de dat și de purtat. Apoi am continuat cu lucrurile, primele la care mă gândeam că trebuie să plece.

După ce le-am oferit la piață, mi s-a ușurat inima, dar procesul nu s-a oprit. Am dat peste niște cărți pe kindel-ul meu, care vorbeau despre simplificare, organizare și triere de lucruri, care mi-au ațâțat din nou dorința, așa că am început din nou să privesc prin fiecare colțișor și cutie ținută în nu-știu-ce loc cu nu-știu-câte-alte-lucruri. Am fost surprinsă de cât de multe lucruri inutile și nefolosite păstrasem, dar și mai surprinsă am fost să descopăr bucuria pe care am avut-o după această curățenie de primăvară serioasă, după ce am eliberat din spațiu, după ce am scos și ordonat.
E uimitor să văd că sentimente plăcute vin, nu din acumulare de lucruri, ci din scăparea de lucruri.

Vă provoc să încercați!

P.S. Mi-am propus să păstrez ca stil de viață mulțumirea cu mai puține lucruri, și nu acumularea lor, să gătesc produsele din cămară înainte să cumpăr altele, să port hainele înainte să cumpar altele..ș.a.m.d

 

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.