Timp de citit : 1 minut

5ea69c0017cb51b508acdc6e9cdc29e0

La un moment dat am învățat ce înseamnă a fi ascultător activ, și acum vreau să vă povestesc despre asta.

A asculta activ pe cineva înseamnă să îi acorzi acelei persoane cu adevărat timpul tău, focusare, atenție. Mai înseamnă să nu o întrerupi atunci când vorbește, sau să nu vorbești peste ea. Înseamnă să fi cu adevărat atent la ce spune și să încerci să înțelegi.

Nu de multe ori mi se întâmplă să dau de un ascultător activ. Și atunci când descopăr unul, îmi place să port o discuție cu el.

Cred că atunci când asculți cu adevărat pe cineva, îi arăți respect, îi comunici că ceea ce spune are valoare pentru tine, îi acorzi semnificație.

Când port o discuție cu cineva care tot vorbește peste mine, și nu e atent cu adevărat la ce spun, am tendința de a mă retrage, nu mă pasionează să continui o discuție sau o relație cu cineva pentru care eu nu sunt valoroasă.

9851444d0a9d66004bb4407ad6418ce9

Ideea pentru care scriu aceste gânduri, este că deseori persoanele acestea nu își dau seama de impactul pe care îl au, probabil nu își dau seama că fac asta, și riscă poate să piardă relații semnificative.
Anyway, chiar și să nu fi în această situație, merită să depui efortul de a arăta celor cu care porți discuții că ei contează pentru tine, ceea ce spun, ceea ce gândesc și povestesc, în felul acesta le arăți că îi respecți.

Sursa imaginilor: aici și aici.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.