Timp de citit : 2 minute

Cadouri-care-evită-consumerismul

A trecut perioada în care se dau cele mai multe cadouri din an, dar mereu vor fi ocazii. M-am gândit să las aici, ca inspirație, câteva idei de cadouri potrivite persoanelor cărora nu le place să acumuleze lucruri. Sau nu neapărat doar lor.

În perioada asta în care consumerismul e enorm, ar fi fain ca înainte de a cumpăra ceva, să ne gândim bine ce luăm. Eu una am început să detest cadourile primite care nu sunt potrivite și sunt doar obiecte extra cărora trebuie să le găsesc un nou loc în casă. Așa repede ne umplem casele cu de toate, și de puține lucruri ne folosim zilnic.

Uite la ce cadouri m-am gândit:

  • Abonament la revista Dor. Dacă persoanei îi place să citească, e o opțiune faină. Revistele dor conțin articole de o calitate foarte bună, despre ce se întâmplă în România. Mie îmi plac tare mult!
  • Voucher pentru o ședință de masaj. Cu job-urile noastre statice de acum, spatele se resimte. Poate ar fi o surpriză plăcută.
  • Voucher cadou la o librărie. Eu m-am bucurat enorm când am primit un astfel de cadou. Am avut libertatea să îmi aleg singură următoarea carte pe care voiam să o citesc.
  • Bilet la un eveniment. Poate fi concert, operă, teatru, conferințe diverse etc. Eu am surprins o prietenă cu un astfel de cadou, la evenimentul TEDx Timișoara și i-a plăcut tare mult.
  • Plătește un curs, de exemplu pe platforma MasterClass găsești tot felul de cursuri: scris, gătit, muzică, vin etc. Nu ar fi fain să înveți ceva nou? Să ai acces la o platformă unde poți face un curs bun?
  • O intrare la un centru SPA. Cui nu i-ar plăcea câteva ore de răsfăț? Jacuzzi, apă termală poate, saună..

E ok să întrebi ce își dorește.

De ceva timp, în grupul meu lărgit de prieteni, practicăm uneori acest obicei. Dacă avem o idee de cadou, o verificăm cu cel căruia vrem să îi oferim: “Uite, m-am gândit să îi ofer.. / să îți cumpăr .. Ai vrea? Ești încântat de idee? Sau ai vrea ..? Ți se potrivește?“.

Sau, poți întreba efectiv ce și-ar dori, de ce anume ar avea nevoie. Pentru că vrei să fie ceva folositor, care chiar va ajuta.

Eu m-aș bucura dacă aș primi un astfel de cadou.

Există alternative bune la cadourile luate pe ghicite, care de cele mai multe ori ajung într-un colț, nefolosite și prăfuite.

Ce greu scot din casă lucrurile nefolosite! Ce ușor acumulăm. Hai să nu mai contribuim la consumerismul acesta enorm, și să luăm cadouri smart și faine, care să treacă testul timpului, să aducă o experiență nouă, o informație, o amintire.

 

Ce părere ai despre lista mea? Cum obișnuiești să cumperi cadouri?

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.