Timp de citit : 3 minute

(Pentru cine nu e familiar cu termenul slujire, mă refer la a munci în contextul unei vieți de credincioșie față de Dumnezeu, vrând să Îi fii pe plac, și să faci ceea ce El dorește.)

Ce am învățat despre slujire în ultimii 3 ani:

Locul ei în inima mea nu trebuie sa fie unul central. Isus trebuie să fie central, nu ceea ce eu fac, sau pot să fac pentru El. Slujirea trebuie pusă la locul cuvenit, și ținută acolo. Nu trebuie să slujesc ca eu să mă simt bine în pielea mea, să îmi iau satisfacția și împlinirea din ea. Sau ca să fiu plăcută oamenilor.

Slujesc atunci când Dumnezeu îmi spune, cum îmi spune, nu după planurile minții mele, decuplată de Dumnezeu. Eu aș avea multe idei, dar nu toate sunt “faptele bune pregătite de El” în care să umblu.

Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele. Efeseni 2:10.

Și nu vreau să muncesc în zadar. “Cine nu strânge cu Mine risipește” (Matei 12:30). Dar ceea ce fac cu Isus dăinuie veșnic. Asta vreau. Spunea John Bevere într-un podcast că poți lucra zeci de ani fără să îți fi spus Dumnezeu să faci acele lucruri, bune de altfel, și să lucrezi câteva minute cu Dumnezeu, și cele din urmă să aibă un impact mult mai mare. Acolo unde Dumnezeu se implică este cu rod.

După ce am devenit mamă, și slujirea a căpătat noi înțelesuri și mult mai mult sacrificiu, Dumnezeu mi-a arătat câteva versete la care sa meditez și pe care să le aplic în slujirea mea:

– cu dragoste
Tot ce faceți să fie făcut cu dragoste! 1 Cor 16:14

– din toată inima, gândindu-mă că slujesc pe Dumnezeu
Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care știți că veți primi de la Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. Coloseni 3:23,24

– nu cu părere de rău sau cu dezgust, neplăcere, ci cu bucurie și cu plăcere
Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci „pe cine dă cu bucurie, îl iubește Dumnezeu”. 2 Cor 9:7

– fără nemulțumire sau ezitare
Faceți toate lucrurile fără cârtiri și fără șovăieli Filipeni 2:16
Spălam vase și curățam bucătăria într-o seară, și în timp ce făceam asta, inima mea a început să fie critică la adresa soțului meu, gândindu-mă că mi-ar fi plăcut să se ofere să mă ajute. Am început să curăț cu tot mai multă nemulțumire și lipsă de dorință de a face asta. După ce am terminat și am mers în dormitor, mi-a venit în minte versetul de mai sus. Și cred că Dumnezeu ar fi preferat să mă opresc din munca în bucătărie, și să revin într-un loc al păcii și al dorinței de a face această muncă, sau să caut alte soluții, ca să nu muncesc cu șovăire, nemulțumire, critică.

– cu toată puterea mea
Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Eclesiastul 9:10

– Dumnezeu va răsplăti slujirea, oricât de mică va fi
Și oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din acești micuți în numele unui ucenic, adevărat vă spun că nu-și va pierde răsplata.” Mat 10:42

– Prin slujirea copiilor mei, eu Îl slujesc direct pe Isus!
‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut.’ Matei 25:40

Încă un lucru: pentru Dumnezeu oamenii sunt foarte importanți, “lumina ochilor Lui” (Zaharia 2:8). Pot fi situații când prin slujirea mea pentru Dumnezeu nu iubesc oamenii. De exemplu, pot sluji în afara casei, și să îmi neglijez familia, când Dumnezeu îmi cere ca familia să fie prioritară. Sau anumite acțiuni ale slujirii mele nu transmit dragoste. Cred ca oamenii și iubirea lor sunt mai presus de slujire de dragul de a sluji.

Dumnezeu să ne ajute să avem o teologie sănătoasă și adevărată a slujirii. Să o facem cu o motivație după inima Lui, când ne cere El, ceea ce ne cere El, ca să nu muncim în zadar, sau să ne păcălim singuri.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.