Timp de citit : 2 minute

IMG_20160226_123516

Februarie este despre asumarea riscurilor bune, despre a avea curaj și a lăsa deoparte confortul neasumării nici-unui risc. Așadar: am făcut un pas mai măricel și am decis să îmi iau mașină.

Februarie mai este despre vise și planuri: idei numeroase care se leagă și se unesc frumos ordonate, fiecare la locul ei. Un business plan pentru hobby-ul meu: cusutul și creatul de haine. Este despre a-ți urmări visele, a face ceva concret în direcția asta.

Luna februarie este despre dârzenie, cultivată prin nerenunțarea la sport, despre a mă lupta să mă odihnesc și să apăr timpul meu liber de valul de posibilități de a fi furat. Despre a face lucrurile amânate de mult, mult timp, și acum mi-e greu să le mai fac, despre mobilizare atunci când ți-e greu.

Luna februarie este despre vești bune și speranțe cu o temelie puternică. Despre rugăciuni împlinite și credință mai mare, ancorată în puterea lui Dumnezeu.

Această perioadă am fost foarte epuizată, am renunțat la multe așteptări din partea mea, la multe activități și m-am rezumat la câteva lucruri de bază care îmi țin viața într-un echilibru. E foarte greu dar vreau să învăț ca în ciuda perioadei pline, să nu îmi neglijez sufletul, corpul, ci să mă îngrijesc, deoarece în acest fel voi avea ce dăruii și celor din jur. Învăț să cultiv solitudinea, liniștea ca metode de relaxare.
Ceea ce mi-a fost reamintit în februarie și am decis să revin la acest principiu, este acela că în momentul în care îmi dau seama că am ajuns epuizată, să pun limite, și să nu aleg să fac un lucru doar pentru că cineva vrea, sau pentru că așa am spus la un moment dat. Să mă opresc ca să imi revin. Am observat că mă simt presată de fiecare dată când împing limitele, și nu îmi face bine.

Am mai observat că țin neapărat să am eu controlul, și vreau ca în următoarea perioadă să învăț să îl las, e mult spus “las” deoarece e doar o păcăleală în care cad de multe ori.

Voi ce ați conștientizat? Ce v-a bucurat în februarie? Ce ați învățat? Aș fi bucuroasă să vă citesc!

Vă las cu două poze din Timișoara, din colecția personală. (Din plimbările mele recente prin oraș ca să invit odihna și relaxarea în viața mea.)

 

 

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.