Timp de citit : < 1 minut

IMG_20160615_134336

Mi-e așa greu când trebuie să aleg cele mai prioritare lucruri dintre priorități, în care să investesc.
Dar de fiecare dată sunt bucuroasă și mulțumită atunci când triez, când conștientizez că resursele mele sunt limitate și nu vreau să îmi iau poveri în plus, așa că decid într-un mod înțelept.
Este dificil pentru că ai senzația că sunt oportunități de neratat, sau pentru că ți-e greu să refuzi pe cineva, și astfel pui alte persoane deasupra ta, ignorând poate nevoia ta de odihnă, nevoia de a face alte lucruri mai urgente și mai importante. Recunosc, am făcut această alegere de foarte multe ori. Greu a fost să conștientizez ce făceam și de ce. Greu a fost și să îmi aleg prioritățile, și să decid top-ul lucrurilor importante din viața mea, chiar și persoanele cele mai importante din viața mea. Dar după ce am ales astfel mi-a fost tot mai ușor.
Un obicei pe care îl practic atunci când mi se oferă o invitație/ oportunitate de a face ceva anume dar nu sunt sigură ce să decid, este să cer un timp de gândire. Pentru cei care vor un răspuns pe loc, rapid, mai tot timpul răspunsul meu este Nu, deoarece prefer să analizez puțin în ce anume investesc. După ce îmi iau timpul de hotărâre este mult mai ușor, pentru că îmi aduc aminte ce e important pentru mine, judec ce îmi doresc “la rece” sau când emoțiile de moment trec, și mereu cand iau astfel deciziile, șansele să fie înțelepte sunt mai mari 🙂
Sfatul meu pentru voi și pentru mine este: nu vă supraîncărcați, ci trăiți focusați, conformm cu resursele și priotitățile pe care le aveți.

 

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.