Timp de citit : < 1 minut

Ce-fac-eu-pentru-a-evita-epuizarea

Ce faci atunci când devii copleșit de ceva anume?

Continui totul în același ritm, sau încetinești?

la mine, când sunt într-o astfel de situație, tendința e de a mă ține de program / plan și de a ignora oboseala. Deși îmi dau seama că, dacă nu mă voi opri să mă odihnesc, să lămuresc ce nu e ok în interiorul meu, va fi tot mai greu să merg înainte.

Dar problema nu se poate rezolva din mers, și, inspirată de ceea ce scrie Brene Brown în cartea ei “Darurile imperfecțiunii”, am decis să îmi ofer libertatea de a-mi lua o pauză de la planuri și liste, atunci când devin copleșită de ceva anume, sau obosită.

Aplicând această idee, mi-am dat seama că rezolv mult mai repede ceea ce nu merge bine, și pot reveni la activitățile mele.

Această abordare e mai benefică decât a nu-mi lua un răgaz, și a continua în același ritm totul, ignorând semnalele și sfârșind poate mai dezastruos (mai obosită, mai frustrată etc).

Fiind o perfecționistă (în recuperare) mi-a fost greu să aleg să încetinesc ritmul, dar mă bucur că acum am învățat să fiu mai blândă cu mine și, când e momentul, să anulez din planuri și să mă retrag ca să mă liniștesc și odihnesc.

Cred că ideea e aceea de a fi flexibil cu tine însuți, de a nu te neglija, de a-ți rezerva timp să îți revi atunci când devii copleșit, și de a nu te forja la maxim când nu e cazul.

Tu ce faci atunci când devi foarte obosit, epuizat?

Sursa foto aicibo.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.