Nu știu exact de ce, dar perioada aceasta am început multe cărți. Nu e foarte atipic mie, dar chiar așa multe pe care să le citesc deodată nu îmi amintesc să fi avut recent.
Simțeam nevoia să trec de la un subiect la altul, veți vedea cât de diverse sunt cărțile pe care le am în mâini zilele acestea.
Iată lista mea de cărți pe care le citesc în acest început de toamnă:
Raiul (EN: Heaven) de Randy Alcorn
Deși sunt creștină, nu am aprofundat subiectul raiului până acum. M-am trezit că o parte din lucrurile pe care le cred despre rai nu sunt adevărate. Cartea lui Randy Alcorn este tare deosebită. Se vede munca lui profundă de studiu al acestui subiect. Toate ideile prezentate sunt bine argumentate. E tare interesantă. Cel mai probabil voi scrie o recenzie a ei după ce o termin.
Hold me tight – Seven conversations for a lifetime of love
se ocupă de șapte cercuri vicioase în care cad cuplurile a căror relație se șubrezește. Introducerea a fost puțin cam lungă, și era cât pe ce să renunț la carte, dar mă bucur că nu am făcut-o. Acum că am citit primele trei cercuri vicioase în care pot cădea partenerii, sunt tare curioasă vă citesc și restul. Dr. Sue explică tare bine modurile în care partenerii ajung să se răcească unul față de celălalt, cum să înțelegi de ce se întâmplă asta, și cum poți ieși din tiparele greșite. (Are de-a face cu nevoile emoționale.) Pare de unde pot lua notițe și învăța. Mai ales că m-am regăsit în primul cerc vicios.
A apărut și în limba română sub titlul: Tine-ma strans in brate. Sapte conversatii pentru o viata de iubire.
Revoluția somnului
Nu mă gândeam că voi citi atât de captivată o carte așa lungă (peste 400 de pagini versiunea în engleză) pe un singur subiect: somnul! Arianna Huffington scrie despre somn de-a lungul istoriei. Cum e perceput în relație cu munca, cu scolile, cu industria modei, cu politica. Povestește despre cum a ajuns să se prăbușească inconștientă datorită multor ani de negijență și chiar ignorare a nevoii de a dormi. Și cum mule persoane publice, antreprenori și oameni obișnuiți văd somnul ca pe un inamic. Dar ceea ce studiile spun despre somn e uimitor. Modul în care ajută orgnismul este una din componentele care ne ajută să funcționăm, să avem succes, să trăim. Poți comanda cartea de .
Meaningful Work
M-a captat povestea lui Shawn Askinosie despre cum a migrat de la meseria de avocat la cea de ciocolatier. E o carte care te ajută să te cunoști mai bine, te pune la exerciții de introspecție legat de valori, pasiuni, motivație, talente. Aștept să văd ce idei vor ieși la suprafață.
Cum e să fii căsătorit cu mine? – Linda Dillow
Pe când eram necăsătorită, mi-am notat într-un colț al memoriei această carte. Acum i-a venit rândul și m-am apucat să o citesc. Introducerea ei mi-e încă bine întipărită în minte (și sper să rămână): trăim ca și când avem la dispoziție un milion de ani. Uităm lucrurile cu adevărat importante și ne pierdem printre cele mărunte. Soțul tău este important. Cum ar fi să îți începi căsnicia având finalul în minte? Ce ți-ai dori să spună, peste ani, soțul tău, despre tine, la înmormântarea ta? Ce trăsături de caracter ai avut? Cum a fost relația voastră? Cum l-ai iubit? Multe femei recunosc că nu au timp să se îngrijească de soț, de nevoile partenerului, de relația de cuplu. Dar merită oare sacrificiul?
Tu ce cărți răsfoiești toamna aceasta?
Ai pus mâna cumva pe una din cărțile de mai sus? Cum ți s-a părut?