Timp de citit : 3 minute
Ce-mai-citim–lista-de-lectură-nr-12

Vreau să împărtășesc cu voi cărțile pe care le-am citit în ultima vreme. Cărțile bune merită discutate și promovate.

În ultimii ani am avut nevoia de a citi cărți care să mă învețe și ajute, așa că am lăsat deoparte ficțiunea. Pur și simplu nu asta m-a atras. Deși mulți ani de zile pur și simplu devoram ficțiune.

Învățarea continuă este una dintre pasiunile mele, și ceea ce mă entuziasmează enorm. Mereu după o carte bună, din care am descoperit lucruri noi, povestesc entuziasmată tuturor celor dornici să asculte. Cam așa a fost și cu cărțile de mai jos. Hai să vedem ce am avut pe listă în ultimul timp.

Femei imperfecte, dar cu dorul împlinirii – Lidia Crișan

Am primit cartea aceasta de la o prietenă dragă, care a ghicit foarte bine că mi-ar plăcea. Obiectul de studiu al cărții sunt femeile menționate în Biblie. Lidia Crișan are un mod profund de a urmări și studia Biblia. Deși am citit Biblia de câteva ori, și chiar studiat-o complet prin diferite metode (la un moment dat m-am ocupat și eu de personajele biblice), au fost lucruri noi pe care le-am aflat. Mi-a plăcut mult, a fost interesant să mă regăsesc în viețile unora dintre femeile prezentate, și să îmi imaginez cum au trăit și cu ce s-au confruntat. O recomand! (Se găsește aici.)

femei-imperfecte-dar-cu-dorul-implinirii-carte-lectura

Taking charge of your fertility /
Cum să îți supraveghezi fertilitatea – Toni Weschler

Nu rețin cum am ajuns la această carte, dar țin minte cum dădeam pe dinafară de entuziasm povestind despre ea în timp ce luam cina cu două prietene. Acum o citesc și ele!

Cartea asta te ajută să urmărești semnele organismului tău (corpul femeii) și să înțelegi ce se întâmplă în ceea ce privește partea de fertilitate. Mi-a plăcut așa mult! Mereu am încercat să îmi dau seama ce nevoi are corpul meu și ce anume se întâmplă cu el, așa că a venit la țanc această carte, mi s-a potrivit. Ce fain ar fi să o citească fiecare fată și femeie! Sunt lucruri de bază, interesante, explicate clar și frumos. (O bună parte din carte tratează metoda contraceptivă a temperaturii bazale. ) O poți găsi aici în limba română.

Taking-charge-of-your-fertility-carte-de-citit

Present over perfect: Leaving Behind Frantic for a Simpler, More Soulful Way of Living / Prezență mai presus de perfecțiune – Shauna Niequist

Citeam primul capitol și mă gândeam că nu e perntru mine cartea aceasta. Eu nu sunt așa. Am învățat să mă odihnesc, să îmi aleg prioritățile, să mă accept. Dar, treptat mă regăseam în ceea ce spunea Shauna Niequist. A atins câteva puncte sensibile, și oricum lectura m-a prins. Capitolele scurte, clare, scrise frumos. Ah cât o recomand!

Parcă suntem definiți de activism și burn-out. Stres și perfecționism. De ce alegem asta? Cum putem să luăm o pauză, să ne verificăm motivațiile și să revenim la lucrurile cele mai importante pentru noi? (O găsești aici.)

Prezență-mai-presus-de-perfecțiune

Reviste dor

Am citit câteva numere ale revistei Dor, sunt în urmă. E sursa care mă ajută să înțeleg ce anume se întâmplă cu societatea actuală în România. O sursă de informare foarte bine pusă la punct. Așa de bine scriu acești oameni! (Mi-ar plăcea să ajung și eu acolo.) Ca să nu mai spun despre ilustrații.

Dacă vă pică în mâini vre-una dintre revistele lor, nu o ratați! (Se pot cumpăra din librării sau direct de pe site-ul lor.)

reviste-dor-decat-o-revista

Revista Scena 9

Revistei Scena9 i-am dedicat un articol separat, așa că vă poftesc la citit acolo. E primul număr tipărit al lor, îi puteți citi și pe scoala9.ro Tare faină!

Education of a Gardener – Russell Page

Unul dintre visurile mele este să am o grădină unde pot planta flori, legume, pomi fructiferi. Sper să mă ajute Dumnezeu să să prindă viață!

Mai în iarnă, când aveam un dor așa imens să văd din nou verdeață, plante, flori.. m-am gândit să îmi sting dorul căutând să învăț cum poți crea design-ul unei grădini. Wow, câte detalii sunt, la câte astepte trebuie să te gândești. Dar îmi place, e interesant și vreau să aprofundez subiectul. Dacă sunteți fani plante, flori, grădini, e pentru voi cartea. (Pe amazon se găsește aici.)

The Missing Commandment: Love Yourself: How Loving Yourself the Way God Does Can Bring Healing and Freedom to Your Life – Jerry Basel, Denise Basel

Mi-am schimbat metoda de a alege cărțile pe care le citesc! Poate voi spune mai multe într-un articol separat. Acum vre-o două luni, am așezat pe hârtie subiectele despre care aș fi interesată să citesc. Așa am ajuns la această carte, pentru că prima liniuță a fost “relația cu tine însuți – cum să îmi arăt mai multă acceptare”.

Sunt încă la început cu lectura, stau și rumeg informațiile prezentate, mă gândesc la mine, analizez și sper să mai fac un pas pe drumul acceptării de sine. E o lectură bună. (Pe amazon este aici.)

The-Missing-Commandment-Love-Yourself

Tu ce ai pe noptieră? Sau pe lista ta de citit în viitorul apropiat?

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.