Timp de citit : 2 minute

Ce-mai-citim-Lista-mea-de-lectură

Obișnuiești să citești cărți? Prietenii tăi, cei din jurul tău citesc și ei?

Dacă mă întrebi pe mine, aș spune că în România se citește. Asta pentru că cei din jurul meu chiar citesc, sunt pasionați de cărți, de informație, de dezvoltare. O prietenă mi-a spus acum câteva luni, dezamăgirea ei că oamenii din ziua de azi nu mai citesc. Ea vedea opusul situației pe care o vedeam eu.

Nu știu realitatea din România. Știu totuși că un procent mare de copii abandonează școala (în jur de 27%) și analfabetismul funcțional în țara noastră acum, ar fi de 40% – foarte mare!

Pentru 2019 mi-am propus să ies din bula mea de oameni pasionați de citit, și să caut soluții de a sprijini pe cei care ajută copiii din grupurile vulnerabile să aibă acces la educație și să luptăm împotriva abandonului școlar.

Continui obiceiul meu de a vă arăta ce mai citesc. Cărțile mă îmbogățesc, mă ajută să cresc.

Creativity Inc – Cum să depășești forțele nevăzute care stau în calea adevăratei inspirații- scrisă de Ed Catmull, președinte al Pixar și Walt Disney Animation Studios. Cartea asta mi-a rămas în minte de la o ediție a conferinței Global Leadership Summit, unde Ed Catmull a fost invitat. De asemenea Brene Brown a povestit despre cum ziua petrecută pe studioul Pixar a fost o revelație pentru ea, așa că am notat-o să o citesc. Acum a venit timpul. Ed Catmull povestește despre creativitate, despre cum și-a găsit el scopul în conducerea unei companii creative, într-o vreme în care se creau primele calculatoare mai performante, și multe companii care luau naștere în Silicon Valley, după un an păleau, și nimeni nu mai auzea de ele. Pare interesantă.

cartea-creativity-inc-ed-catmull-recenzie-lectura

Căsnicia plină de har – Tim Kimmel povestește ce diferență face harul manifestat în relații. În mod special în relația de cuplu. Harul este o acceptare profundă arătată celuilalt, o dragoste necondiționată. Harul e ceva special, pe care îl poți dărui abia după ce îl cunoști și experimentezi în relația cu tine. E o călătorie interesantă cartea aceasta!

carte-Casnicia-plina-de-Har-lectura

Femei imperfecte dar cu dorul împlinirii – Lidia Crișan. Oare v-am spus că am niște prietene minunate? La fel ca și cartea de mai sus, ele mi-au dărui cadou cartea Lidiei Crișan. Îmi cunosc gusturile. Ele știu că sunt pasionată de studiul Bibliei și că mă fascinează viețile femeilor prezentate în Biblie. În cartea asta se vede munca și pasiunea Lidiei! Mi se pare așa fain că avem o astfel de carte în limba română! Lecții de viață, lupte, greutăți ale femeilor bibliei. E o carte frumoasă, din care am ce învăța!

femei-imperfecte-dar-cu-dorul-implinirii-carte-lectura

Secretul femeilor fericite – Yvon Dallaire. Se pare că în lista mea predomină cărțile pentru femei. Un gând din ceea ce am citit zilele acestea (îmi venea să scanez cele două pagini și să le trimit tuturor prietenelor) prezintă diferențele dintre creierul unei femei, și creierul unui bărbat. Ce revelație! Așa frumos și clar explicat. După ce citeti un astfel de text, înțelegi mai profund diferențele dintre sexe, atitudinea și perspectiva ți se schimbă (sau așa ar trebui). Sunt curioasă ce voi mai descoperi despre bărbați în cartea aceasta!

secretul-femeilor-fericite-carte-lectura

Țara pe care o iubesc – Regina Maria a României După o plimbare, am luat cartea, și m-a cucerit! Mai multe nu vă spun, pentru că voi povesti pe larg curând despre ea. Așa că stați pe aproape!

tara-pe-care-o-iubesc-regina-maria-a-romaniei-lectura-carte

Tu ce citești perioada asta? Cum arată lista ta de lectură pentru următoarele luni? Mi-ar plăcea să aflu asta în comentarii!

Sursa foto: unsplash.

anascrie-blog-personal

4 Comments on Ce mai citim? Lista mea de lectură (nr 12)

  1. Hey! Eu momentan citesc Scrisori din insula Guernsey, scrisa de Mary Ann Shaffer si Annie Barrows. E un roman epistolar care pe mine m-a captivat pana acum. Inainte de asta am mai citit (si recomand): Un barbat pe nume Ove, de Fredrick Backman – o carte simpatica, usor de citit, presarata cu umor, iar de la Khaled Hosseini – Splendida cetate a celor 1000 de sori si Vanatorii de zmeie.

  2. Ce fain! Eu mi-am dat seama că nu prea citesc ficțiune, așa că pentru 2019 mi-am propus să pun pe listă câteva titluri de genul acesta. Mă voi uita peste ce mi-ai scris. De “Un bărbat pe nume Ove” am tot auzit, trebuie să fie o carte bună. Mulțumesc!

  3. Mi-am comandat și eu „Țara pe care o iubesc”, că e transportul gratuit la Cartepedia 🙂 Momentan citesc „Eu sunt Malala”, iar la rând sunt „Privind înăuntru” de Petronela Rotar și „Homo sapiens” și „Homo deus” de Yuval Noah Harari și lista poate continua 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.