Timp de citit : 2 minute

Ce-poț- asculta-când-gătești-sau-conduci-Resurse-AUDIO

Ajung acasă, îmi suflec mânecile și mă apuc de treabă în bucătărie. Dar uneori simt nevoia de a asculta ceva interesant, altceva decât muzică. Ce aș putea pune pe telefon, rapid, printre vasele de spălat din bucătărie?

Sau uneori îmi simt ochii așa obosiți (după 8 ore de lucru în fața unui calculator), încât nu i-aș mai solicita în fața unui ecran, sau chiar și al unei cărți. Atunci deschid lista mea din Google keep, unde am notate resurse audio la care apelez. (Toate sunt în limba română.)

Asta e lista mea cu idei

Poți asculta:

 • Podcast-urile echipei Dor: răzleții (cu ce se confruntă tinerii care termină școala), Pe bune (poveștile oamenilor creativi) sau mame (ce înseamnă să te întorci la lucru pentru o proaspăt mămică). Noi ascultăm de obicei podcast-uri în mașină, când ieșim din oraș și avem un drum lung în față.
 • Recent am descoperit podcast-ul Zest. Este despre scris: cum o faci, de ce scrii, ce înseamnă scrisul în România.
 • Materialele audio ale echipei Scena9. Urmează să le ascult și eu.
 • Interviurile Andreei Esca la Radio Europa FM. A fost fain să aflu mai multe despre Tibi Ușeriu, Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu, și sunt foarte nerăbdătoare să ascult și alte interviuri făcute persoanelor publice ale țării noastre.
 • Discursuri de la TED sau TEDx. Aici avem și conținut video, la fel ca la interviurile Andreei Esca, dar nu e bai dacă nu vezi imaginea, important e să asculți. Sunt domenii atât de diverse: de la creativitate, psihologie, bebeluși, tehnologie.. găsești tot ce vrei.
 • Lecțiile financiare ale celor de la Money Bistro. Încă nu le-am ascultat, sunt pe listă, urmează.
 • Tot din aria financiară, poți asculta podcast-urile lui Eusebiu Burcash și Andy Szekely. În România nu se face educație financiară la școala, din păcate. Așa că rămâne responsabilitatea noastră să învățam singuri cum luăm înțelept decizii financiare. Cred că merită ascultat materialul. E organizat foarte bine. Pe Eusebiu Burcash l-am întâlnit la un eveniment în Timișoara, de unde am învățat câteva principii de gestinare a banilor.
 • Cărți audio – am văzut că cei de la Libris oferă spre vânzare astfel de cărți, dar nu găsești orice, și prețurile parcă sunt măricele. Oferta Cărturești aici, Emag aici, Librărie.Net aici, Curtea Veche. (Sunteți interesați de un articol dedicat cărților audio din România?)

Ai ascultat ceva din lista de mai sus? Cum ți se pare?

Obișnuiești să asculți ceva când gătești sau când mergi la drum lung? Care sunt ideile la care apelezi?

anascrie-blog-personal

2 Comments on Ce poți asculta când gătești sau conduci – Resurse AUDIO

 1. Nu stiu de ce nu mai am rabdare sa ascult muzica, asa ca de cativa ani ascult doar emisiuni. In ultima vreme ma motiveaza Dave Ramsey.

  • Te înțeleg. Eu doar la lucru, când e gălăgie în birou și nu mă pot concentra, mai ascult muzică. O să caut emisiunile lui, sunt curioasă.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.