Timp de citit : 2 minute

books-colorful-harry-potter

Dacă citești mult cărți în format fizic, repejor observi cum se umplu rafturile. Dar câte dintre ele le vei mai citi a doua oară? Atunci ce facem cu ele?

1. Una dintre idei este să le dăruiești celor cărora le-ar plăcea.

În Timișoara a fost o campanie de strângere de cărți, pentru formarea unei biblioteci într-o școală a unui sat din împrejurimi: pentru mine a fost o ocazie perfectă de a-mi direcționa cărțile către elevi care sunt dornici să citească și nu au resurse.

Avem un Magazin de donații în oraș, și multe alte organizații care se ocupă de copii, cum ar fi United Way sau Pieces of heaven.

2. O altă idee este aceea de a le vinde la un anticariat.

Eu am contactat câteva anticariate online comunicându-le lista mea de cărți. Am găsit într-un final anticariatul Socrate, care se află și în Timișoara, la Iulius Mall, și mi-au oferit o sumă bună pentru a-mi cumpăra cărțile. Am fost bucuroasă să le dau, să îmi eliberez rafturile, și să pot folosi suma de bani primită pentru a-mi cumpăra o carte de mult dorită, și mai scumpă decât sunt dispusă să dau în mod normal în direcția asta.

3. O altă idee pe care eu am aplicat-o este să îți trimiți cărțile la plimbare.

Adică să le împrumuți. Fă o listă cu cele pe care vrei să le oferi, și dă vestea prietenilor. Ar fi mai bine să folosească altora, decât să se pună praful pe ele. Eu îmi notez mereu ce carte e împrumutată cui, și mă bucur tare mult când prietenii îmi spun cât de mult le-a plăcut lectura. E și un motiv în plus să te vezi cu prietenii tăi în perioada asta în care parcă investim tot mai puțin în relații.

 

Ce părere ai de ideile mele?

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

1Pingbacks & Trackbacks on Ce poți face cu cărțile pe care nu le vei mai citi a doua oară?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.