Timp de citit : 2 minute

coboram-la-prima-film-inspirational-romanesc

Azi fac o excepție – deși am convenit cu mine însămi să nu scriu recenzii de filme pe blog, astăzi trebuie să vă povestesc despre acest film. E prea fain, e prea bine făcut!

Aseară am ajuns cumva spontan, neplanificat și fără să știu prea multe, la Filarmonica Banatul.

Fratele meu îmi spusese că se va difuza un film a cărei acțiune se întâmplă în ziua imediat următoare nenorocirii din Colectiv. M-a făcut curioasă. Pasiunea lui de a descrie filmul a căștigat. Și așa am ajuns la filmul Coborâm la prima. Nu știam mai nimic despre el.

Un vagon de metrou se blochează între stații. Fiecare persoană are povestea ei, plină de lupte și provocări. Tentația e să judecăm, să blamăm, să nu arătăm acceptare. Tendința e dezbinarea. Dar aceștia vor coborâ la prima stație schimbați. Sau nu?

Pe măsură ce se derulau poveștile, teme profunde ieșeau la suprafață. Întrebări. Alegeri. 

  • Filmul acesta te ajută să îți dai o resetare, să regândești cine ești și ce faci.
  • Filmul acesta e o comemorare a victimelor din Colectiv.
  • Filmul acesta ne îndeamnă să judecâm mai puțin și să fim uniți. Să alegem iubirea!

A fost fain că am cunoscut aseară și câțiva dintre actori. Mi-au mărturisit că a fost o bucurie să lucreze și câte 14 ore pe zi la realizarea lui. Regizorul Tedy Necula e tare iubit de ei!

Din păcate ne-a dat vestea că Cinema City a oprit derularea lui. M-a întristat. Pentru că e un film tare bun, de care avem atâta nevoie noi românii de el astăzi. Mă întristează că nu promovăm produsele românești, atât de faine pe care mulți români creativi le fac. Anul acesta a fost un wake-up pentru mine acest lucru. Și mi-am propus să promovez branduri, produse, servicii românești frumoase.

Am mai conștientizat că lipisem până acum o etichetă pe filmul românesc. Până aseară. Nu vreau să mai fac asta. Nu mi-am dat seama că le puneam în cutia prăfuită “Nu sunt suficient de bune”.

Mergeți la el dacă aveți ocazia. Merită!

P.S. Fotografia este preluată de pe pagina de facebook a filmului. Tot acolo găsiți programul caravanei care duce filmul în diferite orașe din țară.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.