Timp de citit : 2 minute

pexels-photo

Anul acesta am avut oportunitatea de a-mi petrece o parte din concediu în Italia – un vis vechi devenit realitate.

Pentru cei care doresc să viziteze Italia, recomand călătoria cu avionul. E simplu și rapid, prețuri ok dacă stai să cauți din timp bilete.

Am vizitat Roma și două orașe din apropiere: Latina, și San Felice Circeo – un orășel-port micuț.

Înclin să spun că mi-au plăcut mai mult orășelele decât capitala, erau mai aerisite, și foarte frumoase. Stilul arhitecturii – tipic italian. Dacă stați pe gânduri în privința destinației, vă recomand cu căldură sa aveți curajul de a vizita și orașe mai micuțe: sunt superbe.

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult în Italia este flora lor. Datorită climatului diferit de țara noastră, ei au posibilitatea de a avea multe plante și flori în exterior, care la noi nu ar rezista. De asemenea, sunt soiuri de copaci diferiți față de cei din România, multe tipuri și soiuri de palmieri, o frumusețe să îi vezi pe străzi!

În privința mâncării: trebuie neapărat să încercați pastele cu scoici!! Numai când mă gândesc mi se face poftă!

Dacă ați încercat pizza românească, să vă așteptați la ceva diferit când veți gusta în Italia. La ei puteți găsi fooarte multe tipuri de pizza, mult mai simple, cu multe tipuri de pește, de legume, mai sărăcuțe și nu așa pline cu carne și îmbelșugate cum își doresc românii. Pe mine una nu m-a impresionat pizza de acolo.

Dacă aveți ocazia, nu ratați marea, e foarte frumoasă.

Tips-uri pentru Roma: eu am fost să vizitez orașul în prima duminică din lună, și a fost o surpriză să constat că puteai intra gratuit la orice obiectiv din oraș! Astfel am economisit ceva bănuți.

Dacă vizitați Roma, find un oraș plin de istorie, recomand să vă luați ghid, sau să vă documentați anticipat – vezi cu alți ochi totul dacă știi puțină istorie.

pexels-photo-1

Ai vizitat Italia? Ce anume ți-a plăcut?

Sursa foto aici și aici.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.