Timp de citit : 3 minute

cartea-creativity-inc-ed-catmull-recenzie-lectura

Îmi doresc ca voi, cei care conduceți alți oameni, sunteți lideri, coordonatori, manageri, antreprenori etc. să aruncați un ochi peste cărțile astea minunate. Găsiți în ele idei creative, testate de oameni care au condus companii de renume, care au dat roade.

Sunt pasionată de creștere, îmbunătățire, perfecționare, iar acum mă gândesc la cum putem crește calitatea a tot ceea ce se întâmplă într-o companie: procesele de creație, atmosfera, relațiile etc.

Mereu m-a pasionat conducerea și creșterea. De asta citesc mult, fac mereu liste, notez idei și caut mereu să fiu creativă. Îmi place subiectul dezvoltării, și îl văd în legătură directă cu cel al conducerii. Așa am ajuns la evenimente cum ar fi Summitul de Conducere, TEDx, The Woman, unde am învățat multe.

Să revenim. Aș vrea să mai spun că, dacă nu ai un loc de muncă sau o afacere unde conduci o echipă, fără să vrei influențezi în viața ta de zi cu zi, și ai impact. (Dacă e pozitiv sau negativ, rămâne de văzut.) Așa că îți prinde bine și ție să citești astfel de cărți.

Creativity, Inc. – Ed Catmull (președintele studiourilor Pixar și Walt Disney Animation)

Tare mult mi-a plăcut . Cartea e o călătorie a companiei Pixar. A fost interesant să aflu detaliile inedite care stau în spatele creației animațiilor: Toy Story, Finding Nemo, etc. sau impactul întâlnirii cu Steve Jobs. Felul în care Ed Catmull a creat atmosfera în interiorul companiei Pixar e uimitoare. Atitudinea și perspectiva cu care privește lucrurile este plină de lecții și înțelepciune! Ce bine ar fi dacă șefii noștrii ar citi ! O recomand din toată inima! Dacă voi avea vreodată afacerea mea, aș vrea să implementez ceea ce scrie preșendintele studiourilor Pixar și Disney Animation.

Idei din cartea Creativity, Inc:

  • Oferă o idee bună unei echipe mediocre, și o vor da în bară. Oferă o idee mediocră unei echipe foarte bune, și ori o vor rezolva, ori vor veni cu o idee mai bună.
  • Când angajezi, oferă o greutate mai mare potențialului lor de creștere, mai mult decât abilităților pe care le dețin în prezent.
  • Angajează mereu oameni mai deștepți decât tine.
  • Dacă sunt oameni în organizația ta care simt că nu au libertatea de a veni cu sugestii, tu pierzi.
  • Unul dintre scopurile tale ca șef, este să descoperi ce anume împiedică oamenii să fie onești în mediul de lucru, și să rezolvi acele probleme. Dacă adevărul se spune pe holuri și nu în ședințe, ai o problemă.
  • Prima concluzie pe care o tragem din succesul sau eșecul nostru e de obicei greșită. Măsurarea rezultatului fără analizarea procesului e înșelătoare.
  • Nu este rolul managerilor să prevină riscul, ci rolul lor este să creeze un mediu de siguranță pentru acesta.
  • Eșecul nu e rău, dimpotrivă, este o consecință necesară a încercării de a inova.
  • Permite angajaților să ia decizii atunci când văd că ceva merge rău. Împuternicește-ți angajații.
  • Structura organizațională a unei companii nu trebuie sa fie modelul pentru structura de comunicare a ei. Toți ar trebui să poată vorbi cu oricine.

Sunt multe idei, dar mă opresc aici.

meaningfulk-work-carte-recenzie

Meaningful work – Shawn Askinosie

te face să regândești valorile cu care operezi într-o afacere. Vorbește despre valori bune, drepte, dincolo de egoism. El propune un nou model de business, și oferă sfaturi din ceea ce a reușit să implementeze în propria lui afacere cu ciocolată, și a avut succes. Propun să pui cartea pe lista ta de citit.

lean-in-femeile-si-munca

Lean In – Femeile, munca și voința de a conduce – Sheryl Sandberg

care te ajută așa mult să înțelegi cu ce se confruntă femeile în câmpul muncii. (Potrivită să fie citită de ambele sexe.) Pentru mine a fost o revelație! Am scris mai multe despre ea aici.

marte-si-venus-la-locul-de-munca

Marte și Venus la locul de muncă – John Gray

disecă diferențele dintre femei și bărbați la serviciu. Am râs pe alocuri în timpul lecturii, am fost de acord, m-a surprins și am aplicat din . Pot să spun că s-a verificat și în realitate ce .

Ca manager cred că te ajută enorm să ai astfel de cunoștințe, pentru că poți interpreta așa ușor într-un mod greșit sexul opus. Înțelegem foarte bine cum operăm noi, dar ar trebui să ținem mereu cont de diferențele sexului opus.

Dacă ești într-un rol de conducere, ia în calcul să citești măcar una dintre cărți. Cred că vei găsi inspirație, idei, și clar cei pe care îi conduci vor avea de câștigat!

Cum te dezvolți dacă ai un rol în conducere? Ce părere ai despre provocarea mea?

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.