Timp de citit : 2 minute

pexels-photo-59498

Pe când căutam un cadou pentru o prietenă a mamei mele, mi-a fost recomandată cartea “O mie de daruri” de Ann Voskamp, așa că am cumpărat-o.
În două zile, înainte să mă despart de ea, ca să ajungă la sărbătorită, am citit-o cu sufletul la gură, și astfel am început drumul spre recunoștință.

Mi-a revoluționat concepția despre lucrurile mărunte din viața mea, despre ce înseamnă să fii mulțumitor cu adevărat. M-a învățat cum să practic recunoștința.

De atunci am început să îmi număr binecuvântările: o dimineață însorită, un pat confortabil, o masă gustoasă, un zâmbet sau o prietenie frumoasă.

Numărând zilnic binecuvântările, până am ajuns la 1000 (la propriu), mi-a deschis ochii, m-a vindecat de orbire și m-a transformat. M-a făcut să observ zilnic mijloacele prin care Dumnezeu mă ajută, mă răsfață, mă crește. Acum văd mai bine generozitatea și iubirea Lui.

Dintr-o data am văzut… și nu a mai fost deloc la fel.

De atunci cultiv acest obicei: îmi rezerv timp măcar o dată pe săptămână să  îmi scriu mulțumirile. Uneori îmi număr mulțumirile împreună cu soțul, înainte să adormim. Mereu le adresez Dumnezeului meu, Cel care le oferă.

Uneori fac asta când mă surprind plină de mânie, nemulțumire sau frustrare. E uimitor cum atitudinea mea se schimbă. La fel și perspectiva. Încet, încet mă descarc de negativism, și mă încarc cu mulțumire. E vindecător.

Cei de la Berkeley și nu numai au studiat beneficiile cultivării recunoștinței.

Aceștia au descoperit că mulțumirea:

  • ne eliberează de emoții toxice, gânduri negative
  • ne ajută să îi apreciem mai mult pe cei din jur
  • contribuie la sănătatea noastră mentală
  • ne ajută să fim mai optimiști
  • ne face mai fericiți

Vă provoc să luați o hârtie și să așterneți zece lucruri pentru care sunteți mulțumitori astăzi, de la cele mărunte la cele mari, nu treceți cu vederea nimic!

Sau, acceptați provocarea de a începe lista celor “1000 de daruri”, și numărați-le, veți vedea ce impact are în viața voastră!

Dacă doriți să citiți mai multe despre acest subiect, puteți căuta cartea “O mie de daruri” de Ann Voskamp.

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

10Pingbacks & Trackbacks on Cum am învățat recunoștința – CARTEA O mie de daruri – Ann Voskamp

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.