Timp de citit : 2 minute

nbuokuw0bqi-joe-beck

M-am gândit ce anume ar ajuta să eviți îngrijorarea, să nu cazi în plasa ei. Am meditat la viața mea, la lucrurile care au avut efect și la ceea ce am învățat.

Concluziile sunt următoarele trei obiceiuri care pe mine mă ajută:

1. Nu îți asuma ceea ce nu este al tău: luptele altora, responsabilitățile altora sau eșecurile altora.

Și mă refer aici la a-ți asuma responsabilitățile celor dragi, la a-ți asuma eșecurile lor, deciziile lor.
Am observat că avem tendința asta, și pe de-o parte e normal, pentru că ei sunt cei la care ținem și îi iubim, dar dacă ne vom asuma noi ceea ce stă în controlul lor: nu ne vom ajuta nici pe noi, nici pe ei.
Pe noi nu ne vom ajuta pentru că, a purta mereu asupra ta responsabilitățile altora e dificil, și va deveni ceva tot mai greu de purtat.
Pentru ei: nu îi vei ajuta să își asume singuri ceea ce a al lor.

Învață să distingi care sunt responsabilitățile, luptele sau eșecurile tale și doar ale tale, și care sunt ale celor din jurul tău.
Într-o zi, am conștientizat că mă simt responsabilă pentru altă persoană, deși logica îmi spunea că nu trebuia, era un aspect în care doar acea persoana avea control total, eu nicidecum, până atunci, niciodată nu mă gândisem că aș putea greși în felul acesta. Renunțarea la acea responsabilitate care nu ținea absolut deloc de mine, mi-a adus liniște și pace. Da, s-a transformat într-o dorință, nu am renunțat să sper, dar acum știu distincția dintre cele două.

2. Nu îți propune lucruri care nu sunt sub controlul tău.

Aceasta dă naștere la frustrări, pentru că cei care au control asupra scopului tău, ți-l pot bloca.
Alege-ți doar obiective care țin de tine, de ceea ce tu poți face, și care nu țin de cei din jurul tău.

3. Roagă-te, lasă totul în mâna lui Dumnezeu.

Totuși, rămân unele circumstanțe din viețile noastre care ne pot întrista și produce îngrijorare. Cred că soluția este să Îi comunici Lui Dumnezeu ceea ce te neliniștește și să te bazezi pe El că are în control toate lucrurile și este Suveran peste tot universul!

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.