Timp de citit : 2 minute

Darurile-imperfectiunii

Mi-e greu să scriu despre , și nu pentru că nu aș avea ce scrie, ci pentru că am atât de multe de spus, de povestit, de scris!!

Acum o citesc a treia oară, și în continuare am ce învăța din ea.

, a fost punctul de pornire în “vindecarea” mea de perfecționism! O voi recomanda cu căldură mereu. Îmi place la nebunie de Brene Brown, curajul ei mă inspiră, iar scrierile ei despre vulnerabilitate le voi citi constant forever!

M-a ajutat atât de mult în a mă deschide, a-mi îmbrațișa vulnerabilitatea, a mă expune, pentru că doar așa pot primi ajutor, și nu orice fel de ajutor, ci ajutorul perfect pentru mine și nevoile mele.

Vulnerabilitatea mă ajută să cresc și să merg mult mai profund în relațiile cu cei din jur.

Idei care mi-au dat de gândit și m-au ajutat:

“Mi-am făcut promisiunea ca ori de câte ori mă voi simți epuizată din punct de vedere emoțional, fizic și spiritual de acum înainte, să încetinesc ritmul și să nu mă mai bazez pe vechile mele tipare: forțarea, acceptarea cazonă a ordinelor sau să-mi înghit propriul venin.”

“Eu cred că a-i spune altcuiva ce îți dorești de la el reprezintă unul din actele cele mai curajoase pe care le poți face în viață.”

Citate preferate:

“Cunoașterea este importantă, dar numai dacă suntem buni și blânzi cu noi înșine în timp ce acționăm pentru a descoperi cine suntem. Viața trăită din toată inima înseamnă nu doar aprofundarea cunoașterii de sine și asumarea puterii personale, ci și acceptarea fragilității și vulnerabilității noastre.”

“Curajul, compasiunea și conectarea nu sunt eficiente decât dacă sunt exersate. În fiecare zi.”

“Esența compasiunii este acceptarea. Cu cât ne acceptăm într-o mai mare măsură pe noi înșine și pe ceilalți, cu atât mai ușor ne vine să fim plini de compasiune.”

Poți comanda cartea de pe .

De asemenea, puteți viziona TED talk-urile ei aici și aici.

Ai citit cartea? Cum ți se pare?

anascrie-blog-personal

9Pingbacks & Trackbacks on RECENZIE – Darurile imperfecțiunii – Brene Brown

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.