Timp de citit : 2 minute
De-ce-aleg-să-mă-supun-soțului-în-toate

ARTICOL SCRIS DE PRIETENA MEA DRAGĂ: RODICA POPA.

Mă supun soțului meu pentru că el este capul familiei și nu îi revendic acest drept! Este un drept câștigat, pentru că Dumnezeu l-a creat pe soțul meu bărbat. Un bărbat drept, rațional, hotărât, care vede lucrurile în ansamblu și nu ia decizii pe moment, în funcție de starea lui emoțională.

Cum mă supun soțului?

Supunerea nu înseamnă că sunt obligată să fac orice îmi spune el, ci înseamnă că mă supun de bună voie întru toate.
De exemplu, luarea deciziilor se face discutând toate variantele, iar soțul meu are ultimul cuvânt, adică el ia decizia finală.


Poate că nu întotdeauna sunt mulțumită de decizia finală, dar am învățat, în timp, să am incredere, să mă supun și să accept decizia luată, pentru că asta înseamnă iubire, dăruire și jertfire pentru familie.


Poate că nu întotdeauna sunt mulțumită de decizia finală, dar am învățat, în timp, să am incredere, să mă supun și să accept decizia luată, pentru că asta înseamnă iubire, dăruire și jertfire pentru familie.

Niciodată, soțul meu, care mă iubește ca pe sine, nu va lua o decizie în defavoarea mea sau a familiei! În plus, motivația de a te supune, crește foarte mult dacă ai lângă tine un soț iubitor, cinstit, cu bune valori morale.

Încrederea soțiilor scade, și se pierde motivația de a te supune, atunci când soțul e condus de anumite vicii și nu se poate conduce nici pe el. Aici e altă poveste!
Sunt cazuri în care soțul se teme de eșec și pasează responsabilitatea la soție, chiar și pentru lucruri minore. Sfatul meu pentru soții, este să aveți mai multă răbdare, să nu săriți imediat să decideți voi, chiar dacă soțul bate în retragere și spune: “Cum vrei tu!”.

dacă voi decide eu, soțul va deveni pe zi ce trece mai neîncrezător, cu stima de sine scăzută, chiar simțind că nu e de folos.

Noi femeile suntem mai receptive, avem darul vorbirii, dar dacă vom decide noi, soțul va deveni pe zi ce trece mai neîncrezător, cu stima de sine scăzută, chiar simțind că nu e de folos. Deși aparent bărbații fug de responsabilități, ei prind curaj dacă li se acordă acest privilegiu de a lua decizia finală, mai ales dacă decizia lor e respectată și apreciată!

Pentru mine familia e o unitate, nu fiecare pentru el. Nu văd cum ar fi doi soți independenți, fiecare să decidă în ce îi privește,… nu merge așa, cel puțin nu pentru mult timp. Vor veni și copii și atunci vor fi multe decizii de luat la comun.

Așa că barbaților le doresc curaj în asumarea responsabilităților pe care le au într-o familie, iar femeilor căsătorite le doresc mai multă chibzuire în a fi bune soții, a avea încredere că soți lor sunt cei mai buni conducători, iar dacă nu sunt încă, pot învăța dacă primesc această șansă!

Supuneți-vă bărbaților voștrii întru toate!

Fotografie preluată de pe unsplash.com.

anascrie-blog-personal

2 Comments on De ce aleg să mă supun soțului în toate?

  1. Acesta pare un text desprins din “Manualul bunelor gospodine”.
    Nu stiu daca sa rad sau sa plang.
    Oricum… mi se pare trist.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.