Timp de citit : 2 minute

IMG_20160228_212143

Articolul meu se vrea a fi doar o expunere foarte scurtă a câtorva idei care pentru mine au acordat validitate Bibliei.

1. Complexitatea bibliei. Dacă nu ar fi avut o origine divină cred că de mult aș fi înțeles-o complet, și nu aș avea de descoperit lucruri minunate continuu, ci ar fi fost ceva simplu de digerat.

2. Lucruri prezise de biblie și care s-au împlinit cu exactitate. În istorie, în lume acum, azi.

3. Faptul că a supraviețuit mii de ani, și eu azi am acces la ea.

4. Mesajul ei este de actualitate și azi. Este uimitor acest lucru!

5. Creștnismul nu s-a stins, ci este în expansiune. Cred că dacă nu era real, creștinismul s-ar fi stins de mult timp!

6. Faptul că este scrisă în așa fel încât să poată fi verificată existența locurilor, întâmplărilor, persoanelor care au trăit atunci.

7. Faptul că am testat în viața mea ceea ce spune Dumnezeu prin biblie, și fiecare afirmație s-a dovedit adevarată.

8. Unicitatea ei. Este cartea cea mai tipărită din lume, în aproape toate limbile lumii. A fost scrisă într-un mod unic, având sciitori din locuri diferite, din timpuri diferite, culturi diferite. Este cartea care ne ajută să Îl cunoaștem pe Dumnezeu, este mesajul Lui pentru noi, schimbă vieți și aduce eliberare. Reprezintă adevărul și standardul pentru creștini. Deși este a șasea oară când citesc și studiez biblia, mă uimește continuu prin mesajul ei, zi de zi îmi îngrijesc sufletul cu încurajări, învăț cum a intenționat Dumnezeu să fie viața, ce așteptări are de la mine și cum este El cu adevărat. Este un izvor de bogăție pentru inima și ființa mea. Când Dumnezeu îmi descoperă ceva din ea, un mesaj special pentru mine, pentru circumstanțele vieții mele, e un moment așa special!

De fiecare dată când sunt descurajată, găsesc în ea mângâiere și speranță! De fiecare dată când sunt tristă găsesc în ea bucurie!

p.s. Mai amintesc că există multe atestări istorice care susțin credibilitatea bibliei; locuri, evenimente, oameni și întîmplări din istorie care coincid cu relatările bibliei.

Cărți recomandate pe această temă:
– Mai mult decât un simplu tâmplar, Josh McDowell
– Mărturii care cer un verdict, Josh McDowell

 

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.