Timp de citit : 2 minute

pexels-photo-107956

Articolul meu se vrea a fi doar o expunere foarte scurtă a ceea ce pentru mine a acordat validitate ideii că Dumnezeu există.

1. Căutarea ființei umane de ceva divin, de ceva mai mult decât ceea ce se vede, de sens și semnificație. Eu cred că acesta este un semnal că acel ceva există. Această căutare nu este izolată, este ceva ce omul a facut dintotdeauna.

2. O creație atât de uimitoare nu pot să cred decât că a avut în spate un designer minunat. Pentru mine natura, minunile pe care le văd privind planeta noastră, stelele, universul, cosmosul, un copilaș cum crește, vorbesc de la sine că există ceva dincolo de ceea ce mintea mea poate cuprinde.

3. Deoarece biblia susține asta, și cred biblia (lucrez la un articol viitor în care voi povesti de ce cred în autoritatea bibliei).

4. Mișcarea mondială creștină, miile de creștini care au fost martirizați pentru credința lor. Au ales să moară în loc de a-și salva viața, de ce ar alege mii de oameni acest lucru dacă nu ar fi fost convinși că Dumnezeu este real? Câți oameni ar fi fost martirizați pentru un mit?

5. Relația mea personală cu Dumnezeu. Care e o adevărată provocare, mereu sunt uimită de felul în care Dumnezeu alege sa imi explice lucrurile, să îmi răspundă la ceea ce Îl întreb, să îmi susțină viața, să îmi răspundă la rugăciuni!

Toate ideile de mai sus, luate împreună, pentru mine fac sens că Dumnezeu există, este real, și am ales să îmi ghidez viața bazându-mă pe acest lucru.

Cred că nimeni nu poate demonstra că Dumnezeu există, prin argumente logice, alb pe negru, de asemenea cred că nimeni nu poate demonstra că nu există. Rămân doar semne și argumente pe care alegem să le credem sau nu, Dumnezeu a ales să ne dea libertatea de a-L alege sau nu.

Pentru mine, numărul lor e prea mare ca să nu cred. De asemenea ceea ce știu e prea puternic ca să mă împiedic de lucrurile pe care nu le știu, de întrebările la care nu am răspuns. Așadar, aleg să cred într-un Dumnezeu unic, personal și fenomenal!

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

0 comment on De ce cred că Dumnezeu există?

  1. Si eu sunt de parere ca Dumnezeu nu poate fi cunoscut cu simturile senzoriale, ci cu constiinta noastra. Doar se spune in Biblie ca nu exista om care sa-L vada pe Dumnezeu si sa traiasca pentru ca El este Foc. Dar, sunt convinsa ca ne poate da semne in viata(pe care noi le vedem doar daca suntem atenti), un exemplu simplu ar fi…cand eu eram preocupata de un lucru, am avut ocazia sa observ ceva ce scria undeva/sa deschid televizorul exact la o emisiune la care se vorbea despre aia/sa deschid Facebook si sa nimeresc o postare exact despre preocuparea mea; sa ma impiedic cand mintea mea se gandea cu ranchiuna la ce rau mi-a facut cutare, etc.

    • Da, și eu cred la fel, Diana. Mă uimește cât de adevărat e acel verset care spune că cine Îl caută pe Dumnezeu cu toată inima Îl va găsi. Și văd în viața mea că dacă doresc sicer să Îl cunosc, El mi se descoperă în diferite moduri 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.