Timp de citit : 2 minute

De-ziua-României-mă-gândesc-la-Regina-Maria-și-ce-scria-ea-despre-țară

Anul acesta am fost provocată deseori să îmi analizez atitudinea, gândurile, sentimentele față de țara în care m-am născut și locuiesc.

Ce cred despre ea? Ce rostesc despre România? Ce anume trezește în mine țara asta? Primele răspunsuri erau indiferență, frică de viitor, neputință, descurajare. În nici-un caz iubire, pasiune, entuziasm.

Acum, pe final de an, lucrurile s-au schimbat în interiorul meu. Pot să declar liniștită ce simt: bucurie că m-am născut aici și trăiesc în România ACUM, pace și încredere că poate să iasă ceva bun din țara noastră; idei și resurse de a contribui și eu la binele țării.

E ok dacă simți diferit, cine știe ce voi simți și eu în viitor! Circumstanțele și etapele în care ne găsim sunt diferite! Ia-ți totuși puțin timp și analizează ce anume simți tu pentru România. Cum vorbești despre ea? E corect și respectuos? E real și adevărat ce spui? Alimentezi gânduri bune sau duci mai departe (conștient sau inconștient) anumite vorbe rele care nu ajută România?

Ia-ți totuși puțin timp și analizează ce anume simți tu pentru România.

Într-o sâmbătă neobișnuit de călduroasă de noiembrie, mă plimbam printre rafturile librăriei La două bufnițe (în Timișoara). Atunci am zărit cartea aceasta: , scrisă de Regina Maria a României. După 15 minute de citit, nedezlipindu-mi ochii de la ea, mi s-a făcut rușine. Rușine că nu mi-am deschis ochii să văd bogățiile țării. Regina Maria, o străină, o femeie care nu s-a născut pe acest pământ românesc, și-a deschis ochii și a crezut în țara noastră, a iubit-o nespus și a scris despre dragostea aceasta. Și eu nu am nici-un gând și cuvânt de bine, de dragoste de spus despre ea. M-am făcut umilă și mi-am propus să urmez exemplul Reginei. Mi-ar plăcea să scriu în cuvinte mai profunde și mai frumoase impactul care a avut loc în mine. Dar mă opresc aici. Cred că ați prins ideea și gândul meu.

Tu ce crezi și spui despre România? Dacă ai un drum prin vreo librărie, pune mâna pe această carte și citește cinci minute cuvintele Reginei. Nu e așa că nu ai auzit pe nici-unul dintre prietenii tăi vorbind în felul acesta de țara noastră? Putem să schimbăm tendința!

P.S. Cartea se poate achiziționa de pe .

Sursa foto: wikipedia.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.