Timp de citit : 2 minute

De-ziua-României-mă-gândesc-la-Regina-Maria-și-ce-scria-ea-despre-țară

Anul acesta am fost provocată deseori să îmi analizez atitudinea, gândurile, sentimentele față de țara în care m-am născut și locuiesc.

Ce cred despre ea? Ce rostesc despre România? Ce anume trezește în mine țara asta? Primele răspunsuri erau indiferență, frică de viitor, neputință, descurajare. În nici-un caz iubire, pasiune, entuziasm.

Acum, pe final de an, lucrurile s-au schimbat în interiorul meu. Pot să declar liniștită ce simt: bucurie că m-am născut aici și trăiesc în România ACUM, pace și încredere că poate să iasă ceva bun din țara noastră; idei și resurse de a contribui și eu la binele țării.

E ok dacă simți diferit, cine știe ce voi simți și eu în viitor! Circumstanțele și etapele în care ne găsim sunt diferite! Ia-ți totuși puțin timp și analizează ce anume simți tu pentru România. Cum vorbești despre ea? E corect și respectuos? E real și adevărat ce spui? Alimentezi gânduri bune sau duci mai departe (conștient sau inconștient) anumite vorbe rele care nu ajută Romînia?

Ia-ți totuși puțin timp și analizează ce anume simți tu pentru România.

Într-o sâmbătă neobișnuit de călduroasă de noiembrie, mă plimbam printre rafturile librăriei La două bufnițe (în Timișoara). Atunci am zărit cartea aceasta: Țara pe care o iubesc, scrisă de Regina Maria a României. După 15 minute de citit, nedezlipindu-mi ochii de la ea, mi s-a făcut rușine. Rușine că nu mi-am deschis ochii să văd bogățiile țării. Regina Maria, o străină, o femeie care nu s-a născut pe acest pământ românesc, și-a deschis ochii și a crezut în țara noastră, a iubit-o nespus și a scris despre dragostea aceasta. Și eu nu am nici-un gând și cuvânt de bine, de dragoste de spus despre ea. M-am făcut umilă și mi-am propus să urmez exemplul Reginei. Mi-ar plăcea să scriu în cuvinte mai profunde și mai frumoase impactul care a avut loc în mine. Dar mă opresc aici. Cred că ați prins ideea și gândul meu.

Tu ce crezi și spui despre România? Dacă ai un drum prin vre-o librărie, pune mâna pe această carte și citește cinci minute cuvintele Reginei. Nu e așa că nu ai auzit pe nici-unul dintre prietenii tăi vorbind în felul acesta de țara noastră? Putem să schimbăm tendința!

Sursa foto: wikipedia.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.