Până de curând, când mergeam cu mașina, ascultam doar muzica selectată de mine, și atât! Dar la un moment dat m-am plictisit, și am pornit radio-ul. Așa am aflat de nevoia maximă de sânge ale spitalelor din România. La un click distanță, aflu cum oameni cu probleme grave, așteaptă cu disperare să se adune sângele necesar care face posibilă intervenția de care au atâta nevoie!
oameni cu probleme grave, așteaptă cu disperare să se adune sângele necesar care face posibilă intervenția de care au atâta nevoie
În momentul de față, în România, mai puțin de 2% din populație donează sânge, asta ne clasifică pe penultimul loc din Europa.
450 ml de sânge donat salvează 3 vieți!
“În cadrul studiului s-a dovedit că donatorii trăiesc mult mai mult, comparativ cu persoanele care nu donează sânge, întrucât în urma donării de sânge, organismul întinerește. De asemenea, donatorii au, din aceleaşi motive, o sănătate de invidiat, au declarat cercetătorii din Danemarca și Suedia, care au efectuat acest amplu experiment, relatează Vista News.” Preluat de aici.
Donatorii trăiesc mult mai mult, comparativ cu persoanele care nu donează sânge, întrucât în urma donării de sânge, organismul întinerește. De asemenea, donatorii au, din aceleaşi motive, o sănătate de invidiat.
Mai jos, sunt informații foarte utile dacă te-am convis să donezi, preluate de pe pagina de facebook a campaniei Rotaract de informare, din 2016.
Această criză de sânge din spitalele din România, este reală. Sute de bolnavi așteaptă zile, săptămâni întregi ca spitalele să aibă sânge suficient pentru ca intervenția lor să aibă loc.
Foarte faină a fost campania celor de la UNTOLD, acum partener al inițiativei Și eu donez! Donatorii de sânge primeau reducere la festivalul Untold. Acest lucru s-a întâmplat începând din 2015. Felicit organizatorii și inițiatorii acestei campanii! A fost creativă și cu impact, fiind chiar premiați la Cannes pentru campania “Pay with blood/Plătește cu sânge”.
Alte informații utile, despre ce presupune să donezi sânge, foarte bine pus la punct, puteți găsi aici, pe platforma Și eu donez.
Sper că am adus informații noi, și curaj însoțit de motivația de a dona.
Ia inițiativa în grupul tău de prieteni, nu aștepta să trăiești pe pielea ta, sau cineva drag ție să ajungă în nevoie, ca să conștientizezi. Vorbește despre asta, ca să începem să ne mobilizăm și să introducem acest obicei, și mod de a ajuta în viețile noastre.