Timp de citit : 3 minute

Am început această serie de “scrisori” scurte, scrise mai întâi pentru mine, cu lucruri la care aș vrea să meditez și adevăruri din partea lui Dumnezeu pentru această etapă pe care o traversez. Poate îți plac și ție.

Dragă mamă (1) este aici.

Dragă mamă obosită ca mine, și credincioasă,

Nu auzim nicăieri că munca noastră de acasă e valoroasă. Cultura generației noastre nu apreciază munca unei mame care se dedică familiei. Cărțile, oamenii ne îndeamnă spre cariere de succes, dezvoltare personală, lucrări mărețe în afara familiei. Nici la biserică nu auzim despre chemarea femeii, și echiparea ei pentru a aduce viață și îngrijirea căminului, ci suntem chemate să facem alte lucrări îndrăznețe și “mărețe” pentru Cristos.

Dragă mamă, dacă ai conștientizat că Dumnezeu te cheamă să îți îngrijești căminul, și ai răspuns pozitiv, înțelege că te vei simți singură, izolată, neapreciată, și de cele mai multe ori chiar așa ești. Nu este o vreme ușoară sau cu susținere pentru femeile care aleg asta.

Așa că trebuie să ne îndreptăm privirea și inima spre ce spune Dumnezeu. Avem nevoie să ne împrospătăm ființa cu adevărurile Lui, și să nu rămânem agățate de valul culturii în mijlocul căreia trăim.

Când sentimentele sau gândurile noastre o iau razna, să ne aducem aminte:

 • Dumnezeu a creat femeia echipată să aducă viață, să îngrijească familia, căminul, cu abilități de a supraveghea asupra casei ei, cu empatie, axată pe relații, și chiar i-a cerut să facă asta. Geneza 1:28 NTR Dumnezeu i-a binecuvântat și le-a zis: „Fiți roditori și înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l. Domniți peste peștii mării, peste păsările cerului și peste orice vietate care se târăște pe pământ“.
  • Am fost deja echipate pentru lucrarea pe care o facem. 2 Corinteni 3:6 NTR Care ne-a și făcut capabili să fim slujitori ai unui legământ nou.
 • Dumnezeu este cu noi în fiecare clipă și nu ne lasă singure.
  • Evrei 13:5-6 VDC El Însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” 6Așa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?”
  • Matei 28:20 VDC Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului.
 • Să cultivăm o inimă recunoscătoare pentru ceea ce avem și am primit. Să ne mulțumim cu ce avem în etapa aceasta. Filipeni 4:11-13 VDC căci m-am deprins să fiu mulțumit cu starea în care mă găsesc. 12Știu să trăiesc smerit și știu să trăiesc în belșug. În totul și pretutindeni m-am deprins să fiu sătul și flămând, să fiu în belșug și să fiu în lipsă. 13Pot totul în Hristos, care mă întărește. Doamne ajută-ne să nu mai tânjim la alte etape, ci să fim prezente și cu toată inima aici!
 • Trebuie să ne înnoim mintea zi de zi cu adevărul, și să nu ne conformăm culturii. ‭‭Romani‬ ‭12:2‬ ‭BVA‬‬ [2] Să nu vă conformați modelului oferit de lumea acestui secol; ci să vă transformați prin înnoirea modului vostru de gândire, ca să puteți avea abilitatea de a înțelege ce dorește Dumnezeu de la voi. Iar dorința Sa este bună, plăcută și perfectă.
 • Dumnezeu ne va întreba ce am făcut cu darurile primite de la El, copiii, cu responsabilitatea creșterii lor. Am făcut ce trebuie, am investit bine, așa cum a vrut El? Matei 18:5 VDC Și oricine va primi un copilaș ca acesta în Numele Meu Mă primește pe Mine. Oare îi slujim ca și când L-am sluji pe Isus? Îi primim complet în inima noastră?
 • Nimic nu e mai semnificativ și mai important decât investiția veșnică în copiii noștri. Nu doar că ceea ce facem influențează un suflet veșnic, și pe toți cei care vin prin el, ci formează chiar societatea de mâine. Ce poate fi mai valoros decât asta?

Cred că Dumnezeu ne-a creat cu înclinațiile și abilitățile necesare de a face asta. Cred că putem accepta acest rol cu întreaga inimă, și să găsim plăcere și bucurie, chiar împlinire în acest rol. Eu încă sunt în proces ce a-l accepta cu toată inima, dar cred, cu ajutorul lui Dumnezeu, că mă va ajuta sa prosper în acest rol, și să mă bucur de copiii mei, de investiția în ei, fără să îi privesc ca obstacole în calea mea, așa cum cultura m-a influențat să îi văd.

Pe tine ce promisiuni și adevăruri ale lui Dumnezeu te ajută în acest sezon al mămiciei?

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.