Timp de citit : 3 minute

evaluare-planuri-blog-2018-anascrie

M-am obișnuit să îmi evaluez rezultatele. Cred că evaluându-ți munca te îmbogățești. Așa că, hai să trecem în revistă cum stă Ana cu planurile făcute la început de an pentru acest spațiu în care se nasc ideile mele pentru voi, gânduri, resurse: blogul anascrie.ro.

Ce mi-am propus la începutul anului pentru blogul anascrie?

 1. voi posta de două ori pe săptămână – îmi doresc să am anul acesta în jur de 100 de articole publicate – nu am reușit 100, ci doar 80. Eu zic că e bine, față de 40 de articole concepute anul trecut.
 2. voi face de-a lungul anului câteva concursuri în care cei care mă urmăresc pot câștiga cărți foarte faine, așa că stați pe aproape – am reușit să ofer câteva dintre cărțile mele preferate.
 3. vreau să schimb tema site-ului cu una mai profi și mai simplistă – nu am făcut asta, în schimb am adus îmbunătățiri celei existente și sunt mulțumită. (S-a schimbat planul inițial.)
 4. îmi propun să revizuiesc vechile articole – am reușit
 5. aș vrea să încerc să creez ceva conținut video pentru pagina de facebook, sunt curioasă cum va fi primit și cum m-aș simți eu în fața camerei – am renunțat la idee; nu simt că a venit momentul, sau nu am avut același entuziasm de la începutul anului.
 6. trebuie să implementez câteva cerințe care să se alinieze cu noile cerințe GDPR (General Data Protection Regulation) – noile reglementări în ceea ce privește protecția datelor personale, acest regulament va fi adoptat de România în 27 mai 2018, așa că trebuie să eu până atunci să înțeleg modificările și să aliniez și blogul meu la ele – am făcut
 7. voi lucra să îmbunătățesc viteza de încărcare a blogului – nu m-am ocupat de asta
 8. voi continua să învăț mai multe despre blogging (ProBlogger.com e o resursă foarte bună – recomand), și voi merge la Webstock, cel mai mare eveniment de Social Media din România și la conferința The Woman, conferință de conducere pentru femei, abia aștept!! – am reușit să fac asta
 9. vreau să fac o evaluare mai amplă a blogului, am în mintea mea o listă cu persoane a căror feedback mi l-aș dori să îl am – din păcate nu am făcut nimic în sensul acesta
 10. apoi mă gândesc să fac un sondaj printre cititorii mei pentru a afla ce subiecte ar dori ei să fie abordate pe anascrie.ro – am încercat un sondaj pe insta story dar nu am primit feedback, trebuie să mă gândesc cum pot face asta. Dar, în schimb, am avut o interacțiune mai mare cu cititorii și am început să primesc feedback altfel de cum gândisem eu
 11. vreau să aplic ce am mai citit despre storytelling, să îmbunătățesc felul în care scriu, să am o structură, o introducere captivantă, o concluzie potrivită – am lucrat la asta, am participat și la atelierul de Storytelling susținut Georgiana Ilie din echipa Dor. Voi continua și în 2019, am multe de îmbunătățit
 12. îmi doresc să dublez sau triplez numărul de oameni care mă urmăresc – s-a întâmplat, yey! Numărul cititorilor mei a fost de 4 ori mai mare anul acesta, comparând cu anul trecut! Sunt tare fericită!
 13. și aș mai vrea să învăț să măsor mai bine impactul blogului meu – am început să folosesc diferite unelte de a măsura și evalua rezultatele, dar, din nou, mai am de lucrat la asta.

9 din 13 obiective au fost atinse! Sunt mulțumită.

O scurtă evaluare acum la final de an:

– Traficul a crescut.
– Am avut oportunitatea de a merge la webstock ca blogger acreditat, și la multe alte evenimente (Dor, TEDxTimișoara, The Woman).
– Interacțiunea cu cititorii a crescut, am primit feedback.
– Am modificat puțin design-ul blogul. L-am îmbunătățit.
– Am introdus newsletter-ul. Acum poți primi articolele noi pe email dacă te abonezi.
– Am organizat concursuri, unde am dăruit cărțile mele preferate. Vreau să promovez educarea și cititul.
– Am interacționat cu alți bloggeri din oraș
– Am avut de-a face cu mici tensiuni cu cititorii și am fost provocata sa învăț cum să rezolv asta
– M-am aliniat la normele GDPR (ce bine că sunt și programator, și pot face singură partea tehnică a blogului).
– Am povestit mai mult despre blogul meu în offline, și nu m-am ferit de asta.

Imediat vine noul an și mă pun să așter pe hârtie viziunea următoare pentru blog.

Dacă ai sugestii și idei, propuneri sau feedback pentru mine, în ce privește blogul, le aștept cu drag pe adresa mea de email: birtea.ana@gmail.com sau într-un comentariu la acest articol.

Dacă îți plac articolele mele, te poți abona la newsletter!

Sursa foto: unsplash.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.