Timp de citit : 2 minute

IMG_6599

Eu propun să ne lăudăm cu slăbiciunile noastre, să fim mândrii de ele și să ne bucurăm că le avem și că le descoperim!
Sună ciudat?
Chiar asta spune Pavel într-o scrisoare adresată unei biserici din Corint: dacă este să mă laud cu ceva, mă voi lăuda cu slabiciunile mele. Simt plăcere în slăbiciuni. Stai, ce?
De ce mentalitatea asta opusă gândirii comune și normale? Nu ar trebui să mă laud, mândresc, bucur de reușitele mele, de realizări, de calităti?
Ciudat.. dar iată câteva reflecții despre ce reprezintă de fapt slăbiciunile noastre.

  • Imperfecțiunile noastre sunt oportunități prin care Dumnezeu poate să își arate puterea transformatoare.
  • Lipsurile noastre reprezintă oportunități de creștere. Nu poți crește dacă nu sesizezi o lipsă, o nevoie, un gol.
  • Slăbiciunile noastre înseamnă că avem nevoie de Dumnezeu. Dacă am fi compleți și perfecți, Dumnezeu ne-ar fi inutil.A conștientiza că nu îți ești suficient este mindset-ul care te aduce lângă Dumnezeu.
  • Prin imperfecțiuni mă pot conecta cu cei din jur și le pot oferi har, dragoste reală, pentru că îmi dau seama că și ei sunt la fel de slabi, ca și mine, și au nevoie de acel har, de acea dragoste vindecătoare de care și eu am avut parte și care m-a crescut! Dacă nu aș fi experimentat cât de slabă sunt, și aș fi crezut că sunt atât de bună..oare cum i-aș fi tratat pe cei din jur? Din nou slăbiciunile ajută!

Stai, acum înțeleg, slăbiciunile sunt esențiale în a fi lângă Dumnezeu, în a-I manifesta gloria și în procesul de creștere!
Lipsurile și imperfecțiunile sunt cel mai bun lucru care ni se poate întâmpla! Poate forțez spunând asta, dar pentru mine acestea au fost ușile prin care am ajuns la Dumnezeu, acestea au fost momentele de smerenie care au avut o așa mare putere de vindecare!

Perspectiva aceasta mă eliberează, mă face să îmi accept lipsurile și să mă bucur că ele sunt de fapt o binecuvântare, un mod prin care Dumnezeu se va face văzut, moduri prin care îmi va fi mai drag de El și prin care voi crește ca să Îi semăn mai mult! Și credeți-mă..această perspectivă ajută background-ului meu de perfecționism, lipsurile nu mai devin o povară, ci se transformă în oportunități!

(2 Corinteni 11:30, 12:7-10)

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.