Timp de citit : 3 minute

blogerii-din-timisoara-webstock-2018

Articolul meu introductiv despre Webstock este aici. Acum intru direct in subiect, vreau să îți povestesc despre ideile cu care m-am întors de la conferință.
Voi scrie despre prima sesiune de la Webstock. Aceasta a avut ca invitați oameni deosebiți, care ne inspiră într-un fel sau altul. Îi voi lua pe rând și voi scrie ideile care mi-au rămas în minte și mi-au dat de gândit.

Cornel Amariei

Este un tânăr inventator, de 24 de ani, “cu vise nemărginite”, așa cum chiar el a spus-o.
A creat în jur de 100 de invenții, dintre care 50 sunt brevetate. Ochelarii Lumen pentru nevăzători sunt una dintre ele, și urmează la începutul anului viitor să fie scoși pe piață.

E foarte important ca mereu să faci ceva nou. Pentru că atunci când te lovești de o problemă, poți găsi soluții într-un mod creativ. E foarte bine să te expui, să înveți lucruri din domenii diferite. Cultivă curiozitatea și urmeaz-oi.

Când îi este greu, e trist sau descurajat, Cornel schimbă complet ceea ce face, de exemplu cântă la chitară. Are multe pasiuni.
Interviul integral de la Webstock îl puteți citi aici.

Andreea Esca

Andreea Esca mi-a adus aminte cât de important e să lucrezi într-un domeniu de care ești cu adevărat pasionat. Și ceea ce faci să fie făcut cu profesionalism și dedicare.
A fost fain să o văd live. Veselia și energia ei e molipsitoare!
Interviul scris, integral, cu Andreea este aici.

Mihaela Noroc

Tare m-am bucurat când am văzut-o pe lista vorbitorilor pe creatoarea Atlasului Frumuseții.
Deși inițial a renunțat la pasiunea ei, fotografia, după o vreme de plafonare la locul de muncă, după ce a reușit să economisească ceva bani, și-a dat demisia și a plecat să călătorească. Nu a avut un plan, ci a luat totul pas cu pas. Proiectul după care am cunoscut-o eu este Atlasul Frumuseții – o colecție cu fotografii care celebrează femeia ca operă de artă.
Mihaela ne-a spus să nu renunțăm la visurile noastre, să ne organizăm prioritățile în viață și să ieșim din online (să nu ne rezumăm doar la online).
Interviul ei cu Andreea Esca la radio poate fi văzut aici, iar cel de la Webstock aici.

Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a făcut parte din campania creativă pentru visul Magic Home. Mai este cunoscut pentru tabăra pentru copii afectați de cancer, Magic Camp, dar și pentru rolul lui temporar de Ministru al Sănătății din Guvernul României.

“Nu e suficient să taci și să faci. Oamenii nu îți știu povestea, așa că inventează și presupun. De asta trebuie să îți spui povestea.”

“Lucrurile bune pe care le faci vorbesc de la sine și oamenii nu mai au ce sa spună, ce să argumenteze.”

Vlad Voiculescu a fost vorbitor la TedXCluj anul acesta. Aici puteți urmări discursul său. Iar interviul dat în cadrul Webstock este aici.

Cabral Ibaka

Cabral a militat pentru unitate. Ne-a povestit de ce izolarea nu funcționează, și cum putem fi mai puternici împreună. Ce fain ar fi să ne susținem reciproc, să cerem ajutorul, să îl susținem pe celălalt.
“Singur nu poți muta munții.”

Vasi Rădulescu

Vasi Rădulescu a avut un discurs foarte captivat, bine pregătit și interesant. A spus o poveste. Povestea domnului D. Nu o voi reda acum aici. Dar vă spun morala ei: să facem bine. Să nu ne rezumăm doar la online. Un like, un share, și apoi uităm.

Unitatea de măsură a vieții sa fie poveștile pe care le acumulăm.

Ce NU mi-a plăcut la Webstock

Din păcate câțiva vorbitori au jignit anumite categorii de oameni din România. Înțeleg că avem păreri și convingeri diferite, dar așteptarea mea din partea acestor oameni creativi, faini, influenți, era alta. Am fost suprinsă. Și tristă.

Recunoștință

Totuși, sunt tare recunoscătoare echipei evensys pentru toată munca de organizare. Felicitări!
Mulțumesc pentru acreditarea care m-a ajutat să particip la conferință!
M-am bucurat și de trupa de bloggeri timișoreni cu care am mers acolo.

Mă bucur că există astfel de inițiative la noi în țară, contexte unde putem crește.

P.S. Filmări de la conferință se pot vedea aici.

anascrie-blog-personal

1Pingbacks & Trackbacks on Ideile prețioase cu care m-am întors acasă, de la Webstock

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.