Timp de citit : 2 minute

Obișnuiesc să ies singură din când în când. Cred că e important să ne facem timp pentru noi înșine. Să căutăm liniștea. Să oferim spațiu minții.

Mereu se face că mă întorc cu idei noi, inspirație, resurse. E frumos!

Acum două sâmbete am făcut turul a trei librării din zona centrală a Timișoarei: Cartea de nisip, Cărturești Mercy și La două bufnițe. E o plăcere imensă plimbarea printre rafturi!

Răsfoind cărți ale căror titluri, autori sau coperți mă atrăgeau, am descoperit două cărți minunate:

Grit (puterea pasiunii și a perseverenței) de Angela Duckworth și Țara pe care o iubesc. Memorii din exil – Regina Maria a României.

grit-perseverenta-pasiune-angela

La un ceai în Cărturești, am răsfoit cartea Angelei Duckworth. Recunorc că m-a prins instant. Poveștile ei adunate în urma cercetării temei pasiunii și perseverenței sunt foarte interesante: mituri care țin de aflarea pasiunii, ce anume îi face diferiți pe cei care au succes într-un domeniu care este pasiunea lor etc.

A, și secțiunea care se ocupă de Cum învățăm copiii perseverența pare și ea interesantă. Gata, am pus cartea pe lista mea “de citit”.

Următoarea carte m-a lăsat cu gândul “Wow! Ce femeie deosebită a fost Regina Maria a României! Cât de frumos scrie și cât de mult a iubit ea țara noastră!”. M-a pus pe gânduri.

Nu am întâlnit pe nimeni care să vorbească despre țara noastră atât de frumos cum și-a exprimat ea dragostea în memoriile ei. Descoperi povești ale locurilor bine-cunoscute. Descoperi istoria. Vezi cu alți ochi moștenirea aceasta pe care am primit-o de la Dumnezeu.

Aș spune că e un MUST, o lectură obligatorie această carte. M-a fascinat, captat, m-a făcut să îmi pun întrebări. M-a făcut să mă reușinez. Am luat-o, o voi citi integral, și revin cu o recenzie. Promit!

E o carte minunată! Mi-a deschis apetitul de a afla mai multe despre această femeie, și de a privi cu alți ochi țara noastră.

Revin la ideea de început: caută acele spații pe care ți le poți oferi (doar ție).

Stai cu tine însuți, pune activitățile pe pauză. Odihnește-te, relaxează-te, plimbă-te. Fă ceva ce îți place. Gândurile se vor liniști și bateriile tale se vor reîncărca. Pentru mine e relaxant să mă plimb și să răsfoiesc cărți noi. Pentru tine?

anascrie-blog-personal

2 Comments on Îmi place să petrec timp cu mine

  1. Mulțumesc pentru recomandările de lectură. Am mai citit despre Regina Maria, dar este loc pentru mai mult, fiind o personalitate puternică. Și mie îmi place să mă plimb singură uneori prin oraș, să mă uit prin vitrine, să admir arhitectura clădirilor. Când merg, simt cum gândurile se limpezesc și esențialul iese la suprafață. Mai îmi face plăcere să mă bucur dimineața devreme, de o cafea în bucătărie, eu cu mine, în liniște.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.