Timp de citit : 2 minute

yzvxz_oyvxu-aliis-sinisalu

La final de 2014, în jurul zilei mele de naștere, am decis cu greu să migrez de la cărțile fizice, din hârtie, și frumos mirositoare, la e-book reader.

Am luat această decizie din cauză că deja umblasem cu toată mobila după mine, din chirie în chirie, și cutiile foarte grele, pline de cărți creșteau la număr. Și da, a dat valul de minimalism peste mine, mi-am mai dat seama că eu cumpăr la greu cărți, și nu am spațiu de depozitat. Și de asemenea, eram frustrată că multe cărți pe care mi le doream, nu le găseam în țară. Și mi se părea complicat să le achiziționez.

Am tatonat și studiat ceva timp ideea de e-book reader, dar am respins-o. Nu mă puteam dezlipi de frumusețea cărților tipărite, nu puteam să renunț la plăcerea de a le răsfoi la propriu, mirosi, admira.

După multe zile de gândire și reflectare, am decis să dau o șansă kindle-ului, mai ales pentru că vedeam multe cărți free pe Amazon, și mai ales, multe cărți pe care mi le doream, la preț accesibil, și, mai mult decât atât, disponibile la un click distanță!

Am optat pentru Kindle Paperwhite, și l-am achiziționat de le emag. Acum, după o perioadă în care l-am folosit, aș vrea să scriu despre ce mi-a plăcut, și ce anume mi-a atras atenția ca fiind negativ. Te va ajuta să aflii mai multe, și dacă ești în procesul de achiziționare, este o opinie de care poți ține cont.

PRO – ce îmi place:

– luminozitatea (care poate fi reglată)
– dicționarul (e foarte util dacă dorești să cauți cuvinte în timp ce citești, tot ce trebuie să faci e să ții apăsat pentru o secundă pe cuvânt, și îți va apărea definiția sa)
– vocabulary builder (cuvintele căutate ți se salvează automat într-un vocabular, de unde le poți accesa, de exemplu pentru a le învăța; le poți marca și poți avea acces la contextul de unde le-ai căutat)
– wireless (astfel pot cumpăra cărți de pe amazon direct de pe kindle)
muulte cărți free – pe amazon
– touch screen
– experimental browser – chiar dacă nu e super avansat, de urgență poți avea acces
– informații despre cît îți ia să termini o carte, bazat pe ritmul tău de citit
– bateria ține săptămâni întregi

CONTRA – ce nu mă încântă:

– butonul de aprindere – e micuț și e localizat pe latura de jos, fiind puțin incomod de aprins
– în română cărțile în format electronic sunt greu de găsit

Tu ce părere ai despre kindle?

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

9Pingbacks & Trackbacks on Impresii Kindle paperwhite

  1. […] Prima dată când m-a curtat acest gând, l-am înlăturat simplu și rapid, dar acum, văzând cât de repede se adună cărțile, cât de greu e să le car, cum nu am spațiu unde să le țin, și chiar costurile erau măricele pentru cât cumpăram lunar.. am zis că e cazul să evaluez puțin dacă merită să achiziționez un ebook reader. Am scris despre asta aici. […]

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.