Timp de citit : 2 minute

herbal-tea-herbs-tee-mint-159203

Atunci când pui o plantă în apă, ceva din ea rămâne acolo, și impregnează apa cu gustul ei, mirosul ei, aromă, culoare…
La fel e și atunci când un om își imprimă atitudinea lui negativă într-un grup.
Am observat că e suficient ca un singur om să spună o idee negativă, în contextul în care este, că a și impregnat grupul cu atitudinea pe care a ales să o aibă. Imediat gândurile și cuvintele celorlalți găsesc ceva negativ să adauge, este ceva molipsitor.

Fiecare dintre noi influențează acolo unde se află, fie că vrea, fie că nu vrea.

Dacă acesta este cazul, de ce să nu avem o influență pozitivă?

Zilele trecute mi-am dat seama că influențez, cel mai adesea neintenționat, uneori prin lucruri bune, dar deseori și prin lucruri mai puțin frumoase.

Mi-am dat seama că uneori nici nu trebuie să vorbesc ca să influențez negativ, e suficient ca nonverbal să arăt că ceva nu îmi convine, că cineva nu are dreptate, că mă plictisește, sau că acțiunea cuiva nu e în regulă.
Așa că am decis să spun: NU influenței negative! Nu vreau să mai instig pe cei apropiați să gândească, simtă sau vorbească de rău pe cineva sau ceva! Pur și simplu nu am imaginea de ansamblu ca să am justificarea de a judeca un om, o organizație, circumstanță etc.
În schimb, vreau să îmi umplu mintea cu potențialul pe care cei din jur îl au, cu lucrurile bune care pot ieși, cu ceea ce e frumos și pozitiv. Îmi doresc să inspir pe cei din jur să vadă lucrurile bune și frumoase, să fie mulțumitori și recunoscători pentru ceea ce au, iar lucrurile mai puțin bune, să le vadă într-un mod sănătos, și ei, ca oameni, să nu devină o infuzie negativă în mediul lor.

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

2 Comments on Infuzie

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.