Timp de citit : 2 minute

initiative-faine-vestul-tarii-partea-2

Continui lista mea cu inițative minunate din zona noastră de țară, petru că vreau să dau veștile bune mai departe. Prea mult auzim de cele rele și negative. Iată că există și oameni faini, care mișcă lucrurile spre bine:

O carte pe lună

Este un club de lectură care s-a născut în Timişoara, şi mai nou s-a înfiinţat în Arad şi Oradea. Aceştia aleg o anumită temă pentru fiecare lună, iar în ultima zi de joi, se întâlnesc să povestească despre cartea aleasă şi citită. Îi găsiţi în librăria La Două Bufniţe.
E foarte faină ideea şi sunt uimită că acest grup a rezistat timp de patru ani, şi continuă să inspire comunitatea timişorenilor! Felicitări!
Revista Altfel a publicat un articol fain despre ei aici.

Talk the Walk Tm

Talk the Walk este un proiect inițiat de Fundația Comunitară Timișoara. Aceștia vor să mobilizeze oamenii la mișcare, socializare și descoperire a orașului.
Eu doar recent am auzit de ei, și acum stau cu ochii în patru pe pagina lor de facebook, pentru a vedea când se organizează următoarea ieșire.
Dacă vă tentează această idee, de a descoperi propriul oraș, urmăriți-i.

Creative Mornings

Creative Mornings e o mișcare adusă și în Timișoara, în care, o dată pe lună, cei creativi se văd la micul dejun, au parte de un seminar scurt, și apoi au oportunitatea de a socializa și lega relații semnificative. Evenimentul e gratuit, se desfășoară la Ambasada, de regulă în ultima vineri din lună. Printre cei care au vorbit la ultimele întâlniri se află: Amalia Gaiță, Teo Milea, Cătălin Ștefănescu, Andrei Petru Jecza.
Întâlnirile lor sunt deosebite, merită ca, o dată pe lună să vă treziți mai devreme!

Timisoara Startup Hub

Viziunea celor de la Startup Hub este aceea de a sprijini dezvoltarea unui mediu antreprenorial în industriile tehnolgice și creative îm Timișoara.
Aceștia organizează evenimente foarte faine în comunitatea noastră. Dacă lucrezi sau ești pasionat de aceste domenii, dacă vrei să îți începi propira afacere, merită să îi urmărești.
Acești oameni creează oportunități! (Cei de la wall-street au scris despre ei aici.)

Experimentarium Tm

Știați că Universitatea de Vest și Univesitatea Politehnica au creeat un laborator în care se pot face peste 100 de experimente din diverse domenii ale fizicii și tehnicii?
Experimentarium e un loc minunat, care face știința mai palpabilă.
Aruncă un ochi pe pagina lor de facebook să vezi ce fel de experimente au mai făcut. Merită să dai o fugă până acolo într-o zi liberă, sau să îți duci copilul, sau să mobilizezi întreaga ta clasă de colegi!

Tu ce inițiative faine urmărești/ susții?

anascrie-blog-personal

3Pingbacks & Trackbacks on Inițiative faine din Vestul țării (Partea a 2-a)

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.