Timp de citit : 3 minute

Inițiative-faine-din-vestul-țării

Trebuie să vă spun despre aceste inițiative. Sunt minunate. Poate vă plac și vă implicați . Partea a doua o găsiți aici, iar prima aici.

Uite ce se mai întâmplă pe la noi în Banat:

Dopuri pentru o cauză

Cu mai mult de doi ani în urmă, la mine la servici am descoperit că oamenii păstrează dopurile sticlelor și recipientelor folosite în casă, și le aduc la lucru. Când se strâng mai multe cineva le duce mai departe. Avem să aflu că totul era pentru a susține o persoană cu dizabilități din județul Timiș. Când se atinge greutatea de o tonă, acestea se duc la reciclat, și din suma strânsă se cumpără un scaun cu rotile de exemplu. Nu e minunat? Așa mă bucur că locuiesc în Timișoara și există astfel de oameni!

Dopuri pentru o cauză se numește inițiativa – și puteți urmări pe facebook activitatea lor. Dacă ești din Timișoara și vrei să contribui, scrie-mi mie sau direct lor, Dacă ești din alt oraș, și nu există o astfel de inițiativă acolo, cum ar fi să dai tu startul?

Ambulanța pentru Monumente Banat

Câutând oportunități de voluntariat, un prieten mi-a spus despre Ambulanța pentru monumente Banat. Nu e fain că ai ocazia să ajuți într-o mie de moduri? Dacă vrei să dai o mână de ajutor, sunt atâtea oportunități în toate domeniile. Dacă ești pasionat de arhitectură, construcții, dacă vrei să ajuți lucrând fizic, urmărește și vorbește cu acești oameni.

Ei salvează construcții, clădiri prețioase din Banat, care sunt la un pas de distrugere. Aruncă un ochi peste ultimele lor acțiuni, nu-i așa că e de necrezut? Totuși, sunt oameni faini în România!

CoderDojo Timisoara

Pe Radu Ticiu l-am întâlnit în cadrul unor proiecte în facultate, mai târziu ascultându-l povestind de Coder Dojo la CodeCamp Timișoara și TEDxTimișoara.

Coder Dojo este o mișcare internațională în cadrul căreia copiii pot învăța gratuit, nonformal programare, ajutați de mentori voluntari. Nu e super tare? Coder Dojo funcționează într-o mulțime de orașe din România, conduse de Timișoara (tre să mă laud puțin cu acești oameni din orașul meu). Dacă ai un copilaș pe care îl pasionează tehnologia, du-l la aceste întâlniri. E minunat cum programatori își rup din timpul lor și ajută următoarele generații să creeze folosindu-se de ultimele tehnologii!
Peste 2000 de copii au trecut prin programele lor, 400 de voluntari au ajutat (doar pentru Timișoara parcă spunea Radu datele acestea), deseori acești copii participă la concursuri, de unde se întorc cu numeroase premii!

Partea faină este că din viziunea lor fac parte și copiii defavorizați (poate poți facilita și încuraja un astfel de copil să ajungă la ei)! Sau, poate lucrezi în domeniul IT și ai timp să faci voluntariat la coder Dojo. Dă o mână de ajutor și folosește-ți abilitățile pentru a forma următoarea generație.

Coder Dojo este cea mai mare rețea de acest fel din estul Europei!

Startup Survivor – Education

“Startup Survivor este un program educațional de antreprenoriat, al carui scop este de a educa tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, pasionați de ideea de a începe propria afacere.” – citez de pe pagina lor de facebook.

Recunosc, sunt fascinată de oamenii care dăruiesc gratuit comunității ceea ce știu mai bine. Iar când asta are de-a face cu tinerii și antreprenoriat-ul, m-au cucerit! Mă înclin în fața celor care investesc și dăruiesc! Câutați despre ei și susțineți astfel de inițiative!

Gând de final

Cred că voi continua seria aceasta de articole. Se pare că, de când mi-am deschis ochii să observ astfel de inițiative, care au de-a face cu educația, cultura, comunitatea, observ tot mai multe, și chiar vreau să le cresc vizibilitatea, și să încurajez oamenii să îi susțină. Eu însămi mă aflu în căutare de inițiative cărora să mă alătur, pentru că vreau să ajut grupurile vulnerabile.

Sursa foto unsplash.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.