Timp de citit : 3 minute

Inițiative-faine-din-Vestul-țării

Pentru că vreau să aplaud aceste inițiative faine, și să duc vestea lor mai departe, iată o (mică) listă cu ceea ce se întâmplă frumos pe la noi, în Vestul tării:

Borcanul cu ulei

Un litru de ulei alimentar poluează 1.000.000 de litri de apă. Această informație nu a lăsat-o rece pe Ana Munteanu, cea care a luat inițiativa de a putea colecta în Timișoara uleiul uzat.
Împreună cu Asociația ECO CLUB Timișoara, Borcanul cu ulei ne oferă patru puncte de colectare a uleiului folosit în bucătărie.
Borcanele colectate vor fi redirecţionate către un agent economic colector final, Respiră Verde, care va recicla uleiul. Banii obtinuți din vânzarea uleiului alimentar uzat colectat vor fi directionați spre susținerea reabilitării Școlii Waldorf – Grădinița și pentru cheltuielile de întreținere ale proiectului.
Îi puteți găsi aici

Timotion

Timotion organizează cel mai mare maraton din Vestul țării, cu strangere de fonduri pentru proiecte deosebite și faine din comunitatea noastră. Oamenii aceștia sunt tare deosebiți și reușesc să mobilizeze lumea să iasă la alergat, să susțină, să doneze! Au toată aprecierea mea!
Îi poți urmări aici și aici.

Dincolo de bani

Dincolo de bani e locul unde poți oferi sau primi gratuit obiecte sau servicii, fără să te simți obligat să dai ceva în schimb.
“Tot ce dorim noi este să formăm un grup mai extins de persoane care să se implice în a se ajuta reciproc. Interesul nostru principal e dezvoltarea comunității locale.”

Piața lucrurilor libere & piața plantelor libere

Sunt inițiative în cadrul cărora poți oferi gratuit lucruri sau plante/ semințe.
Am participat în trecut la aceste evenimente și a fost foarte fain. E un context în care poți dărui din lucrurile tale, și e plăcut să vezi cum le descoperă altcineva și se bucură de ele.
Iar Piața plantelor libere, de asemenea e deosebit. Întâlnești alți oameni pasionați de îngrijirea florilor, plantelor, și poți da din plantele pe care le ai și/sau lua din ceea ce oferă alții.
E frumos că se încurajează dărnicia, consumul liber, fără troc, fără bani.
Pentru Piața lucrurilor libere puteți urmări acest grup pe Facebook.
Iar pentru Piața plantelor libere, urmăriți pagina În comunitate. Următorul eveniment este chiar luna aceasta, îl puteți găsi aici.

Pieces of heaven

Despre Pieces of Heaven am mai scris în interviul luat Ralucăi. Este o asociație care care ca scop educarea și mobilizarea oamenilor pentru a îmbunătății viața copiilor săraci. De asemenea, ei se dedică salvării animalelor și își doresc o societate care să respecte drepturile fiecărui individ uman, dar și ale animalelor. Dacă vrei să afli mai multe despre ei, să te implici și să ajuți, îi găsești aici.

Casa Onisim

Centrul Frații lui Onisim este un proiect social al organizației Isus Speranța României – o organizaţie creştină, interconfesională, înființată în 1990 de către pastorul Petru Dugulescu.
Casa Onisim este un centru de plasament pentru copii abandonați, născut ca o necesitate pentru copiii străzii. Din anul 1992, sute de copii au trecut pragul acestei case.
O inițiativă creativă a lor a fost crearea unui magazin, iar banii obținuți acolo se duc către masa copilașilor (magazin cu haine, jucării și alte obiecte pentru casă). Îi puteți susține prin cumpărături la magazinul lor Shop for Onesimus, găsit la adresa: str. Dorobanţilor nr. 16 Timisoara (telefon: 0040 256 272109). Mai puteți dona lucruri care vor fi vândute în magazin, sau pur și simplu puteți dona bănuți pentru a-i sprijini.

Verde pentru biciclete

Anul acesta se împlinesc 10 ani de existență a campaniei Verde pentru biciclete, și se pare că ni se pregătesc o mulțime de evenimente și surprize.
Verde pentru biciclete este prima iniţiativă oficială din Timişoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicletă ca şi alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraş.
De-a lungul anilor am văzut în Timișoara multe campanii frumoase susținute de ei. Am și participat și la câteva evenimente organizate de aceștia, și pot să spun că sunt tare frumoase, și mă bucur să fac parte din comunitatea bicicliștilor timișoreni.
Îi puteți urmări aici și aici.

Tu ce inițiative faine urmărești/susții/cunoști din partea ta de țară?

Imagine preluată de aici.

anascrie-blog-personal

9Pingbacks & Trackbacks on Inițiative faine din Vestul țării

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.