Timp de citit : 2 minute
Inițiative-minunate-în-România

Dacă îți deschizi ochii și cauți să vezi lucrurile bune care se întâmplă în România, le vei găsi.

Dar dacă rămâi în bula ta și îți repeți mereu cât de nașpa e țara asta, cum nu se schimbă niciodată nimic, dacă nu ești proactiv și nici nu te înconjori cu oameni care mișcă lucrurile spre bine, da, poți crede cu toată inima că în România e super nasol și chiar nu vom evolua niciodată.

Vreau să pun lumina acum pe lucrurile bune și oamenii frumoși care sunt la noi în țară. Inițiative care merită aplaudate, oameni care merită urmăriți și susținuți.

  • Habitat for Humanity Romania

o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent” este viziunea lor. Concret, echipa Habitat for Humanity România ajută oamenii în dificultate să aibă un loc decent în care să trăiască. Urmărește-i, donează, ajută-i pe șantiere dacă îți place viziunea lor și vrei să fii parte din ea.

Facebook
habitat.ro

  • Magic Home și Magic Camp

Tabere magice pentru copiii bolnavi de cancer, cei care au suferit arsuri grave sau au pierdut pe cineva drag, vacanțe familiilor cu copii bolnavi de cancer,  burse lunare de sănătate, cutii cu alimente neperisabile, medicamente, rechizite etc. plus multe alte proiecte, sunt dezvoltate de acești oameni minunați.

magichome.ro
magicamp.ro

  • Free Miorița

O mână de oameni duc lumină (la propriu) celor care stau în întuneric. Le poți scrie și tu despre locuri sau oameni fără lumină în România. Urmărește-i.

Facebook
freemiorita.ro

  • The Empty Shop – primul magazin gol din România

Într-o perioadă de consumerism enorm, mai ales al hainelor, campania aceasta de strângere de haine e super frumoasă! Partenerii Let’s Do it România le-au livrat unor comunități în care rata de abandon școlar este foarte mare. Fi-ți cu ochii pe mall-urile din oraș, pentru că acest proiect se va derula anual.

Mai multe puteți citi aici și aici.

  • Dăruiește viață

La TEDxTimișoara le-am văzut și ascultat pe Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu. Nu ați auzit încă de ele? Construiesc un spital: Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România! Cu bani exclusiv din donații! Sunt de admirat, de sprijinit și de urmărit!

Facebook
Daruiesteviata.ro

  • Asociația Curtea Veche

De anul trecut mă preocupă educația din România. Pe Irene Arsene a frământat-o așa de mult, încât în 2014 a înființat o asociație care organizează donații de carte, înființează cluburi de lectură, strângere de fonduri. Toate pentru a crește mici cititori în România. Îi admir!

Facebook
asociatiacurteaveche.ro

 

Tu ce proiecte și inițiative minunate cunoști și sprijini în România?

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.