Timp de citit : 4 minute

14479728_1267434876640944_8590822911684012503_n

Despre Asociația Pieces of Heaven am aflat anul trecut, pe vremea asta, printr-o colegă de facultate. Numele lor mi-a rămas în minte și, cu prima ocazie în care am avut lucruri pentru dăruit, am contactat-o pe Raluca, iar de atunci ne-am mai întâlnit de câteva ori. Tot ce pot să spun este că o admir pentru dragostea pe care o pune în direcția ajutării familiilor nevoiașe și salvării animalelor. Dar o las pe ea să se prezinte.

Anascrie: Cum a luat naștere Pieces of Heaven și cum de ați ales acest nume?

R: Pieces of Heaven a luat naștere din dorința mea de a ajuta mai mult decât o făcem până atunci, din dorința de a mobiliza mai mulți oameni să ajute alături de mine. Am decis să ajutăm și copiii săraci pe lângă animăluțe pentru că atunci am descoperit că și ei au nevoie de ajutor, deși aveam o altă părere până în acel moment. Deci avem două domenii, lucru neobișnuit pentru un ong…dar noi le îmbinăm bine și sunt tare mândră și bucuroasă pentru că le putem face pe amândouă.
Numele l-am ales destul de ușor, inspirându-mă din momentele frumoase pe care le crează acțiunile oamenilor care se implică pentru o lume mai bună. Momentele alea speciale și incredibile de bucurie și împlinire, bucurie pentru cei care beneficiază de ajutorul nostru și împlinirea celor care se implică alături de noi pentru crearea unor bucățele de rai. Numele e în engleză pentru că inițial, bazându-mă pe experiențele din alte ong-uri credeam că ajutorul major o să vină din exteriorul țării, dar, spre bucuria mea, am reușit să creștem cu și pentru români.

Anascrie: Care este scopul asociației sau viziunea cu care ați pornit la drum?

R: Scopul asociației noastre este acela de a mobiliza și educa oamenii, pentru a ajuta animale și copii din familii defavorizate. Credem cu tărie în puterea și dăruirea oamenilor, oameni ca noi, oameni cărora le crește inima și li se luminează ziua în momentul în care fac o faptă bună. Noi suntem aici pentru a face legătura între cei care au nevoie disperată de ajutor și cei care au posibilitatea să ajute.
De la educație la grija unei adopții reușite, de la salvarea unui animal la hrănirea unui copil, Pieces of Heaven și-a propus să facă schimbări majore în viața tuturor celor cu care interacționează, fie copii săraci, fie animale.

Anascrie: Cum putem ajuta și care sunt nevoile voastre?

R: Fiecare persoană care dorește să ajute animăluțe sau copii/oameni săraci ne poate contacta pentru a deveni voluntar, membru sau prieten al asociației. Nevoie mare este în permanență de fonduri, fără finanțare nu putem organiza nici o acțiune, nu putem salva nici un animăluț și nu putem ajuta nici un copil să meargă la școală, așa că fondurile sunt unul dintre cele două motorașe ale asociației. Al doilea motoraș este alcătuit din partea umană care se mobilizează pentru ca lucrurile să se întâmple efectiv, echipa cu care facem planuri de acțiune, gândim evenimente, umplem ghiozdane, ducem alimente etc.
Nevoie mare avem și de un sediu propriu zis unde să ne putem desfășura activitatea la un nivel mult mai mare, unde să putem organiza evenimente educative, recreative, informative, unde să ne putem întâlni cu oamenii care vor să se implice alături de noi, precum și cu oamenii care au nevoie de ajutorul nostru.

Anascrie: Ce proiecte sau acțiuni pregătiți? Am observat că periodic organizați câte ceva: târguri de adopții, sau evenimentul cu ghiozdanul pentru copii. Ne poți spune mai multe despre evenimentele voastre?

10402761_964998140217954_3463340536621830627_n

R: Avem patru acțiuni mari anuale, pentru copii: Ajutoarele Iepurașului, Party 1 Iunie, Educația e soluția și Magia Crăciunului. Pe lângă aceste acțiuni avem încă una care se desfășoară pe tot parcursul anului, o acțiună dragă mie, care din păcate nu are încă succesul pe care îl preconizam: Coșul PoH – un coș plin cu fructe și legume pe care dorim sa îl ducem lunar familiilor defavorizate cu copii.
Familiile pe care le avem în baza de date apelează la noi când au nevoie de lucruri sau ajutor pe care ei singuri nu pot/ nu știu să îl obțină: lemne de foc, mobilă, frigider, hăinuțe și încălțăminte pentru copii, branșament la electricitate, investigații medicale, medicamente etc.
Cu animăluțele avem în permanență acțiuni și acțiune! 🙂 Pentru că nu avem adăpost și nici nu ne dorim asta, considerând că locul animalelor e în casele noastre, nu în închisoare, avem relativ puține animale în grijă, animale care trăiesc în găzduire temporară de îndată ce sunt sănătoase; prieteni de-ai asociației au grijă de ei și îi țin în sânul familiilor lor până când noi le găsim familia adoptivă perfectă fiecăruia dintre ei. De obicei preluăm animale în diferite stări grave – le operăm, tratăm, socializăm și le pregătim pentru adopție. Promovarea în vederea adopției și găsirea familiei potrivite pentru fiecare animăluț este o provocare mare, dar lucrurile bune merită așteptate, așa că suntem tare pretențioși în alegerea familiilor pentru sufletele salvate de noi.
Mizăm mult și pe promovarea sterilizărilor și mediatizarea adopțiilor.
Promovăm și veganismul – un stil de viață care exclude pe cât posibil folosirea animalelor. Avem vizionari de documentare și degustări de preparate vegetale delicioase!
Organizăm târguri de adopții și campanii gratuite de sterilizări, momentan nu atât de multe pe cât mi-aș dori eu.

Luna aceasta pornim o nouă acțiune pentru oamenii săraci – vom aduna donații pentru a cumpăra jachete și încălțăminte de iarnă pentru copii și adulți, mulți ne-au solicitat ajutorul în acest sens

Sper ca tot luna aceasta, dacă nu la începutul lunii viitoare sigur, vom avea un nou târg de adopții dedicat pisicilor și iubitorilor de pisici.
De la jumătatea lui Noiembrie începem pregătirile pentru Magia Crăciunului și sperăm că vom mai reuși să facem un târg de adopții și în Decembrie, dacă nu ne ocupăm prea tare.

Anascrie: Mulțumesc frumos Raluca pentru timpul tău și dedicarea pe care o ai pentru Pieces of Heaven!

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de facebook al asociației Pieces0fHeaven sau pe site-ul http://piecesofheaven.org/.

Vă încurajez să faceți parte din belșugul vostru și celor nevoiași! Și chiar acum este o oportunitate de a aface asta, donând jachete, geci, încălțări sau bani pentru a fi cumpărate, în cadrul evenimentului <Fără frig, cu bucurie!> Detalii aici.

anascrie-blog-personal

1Pingbacks & Trackbacks on Interviu cu Raluca de la Pieces of Heaven

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.