Timp de citit : 2 minute

pexels-photo-27633

Nu știu exact cum, dar mi-a venit ideea de a studia, căuta și vedea ce sfaturi practice dădea Pavel celor cărora le scria. Așa că am început un mic proiecțel personal, și am luat la rând scrisorile sale care apar în Noul Testament și am notat aceste sfaturi. Iată ce am găsit:

– TRĂIȚI-vă viața într-un mod vrednic de Evanghelia lui Cristos, CUM? luptând fără să fiți înspăimântați deloc de potrivnicii voștri

Am sesizat că deseori sfătuiește să nu ne fie teamă de dușmani, potrivnici, este una din ideile care mi-au atras atenția în mod special și m-a încurajat să nu mă sperii de dușmanii mei, și mă gândesc acum la forțele spirituale nevăzute.

– duceți la bun sfârșit mântuirea voastră, cu frică și cutremur
– Străluciți în lume ca niște stele în univers, ținând sus Cuvântul vieții
– UNITATE: aveți o simțire, o dragoste, un duh și un gând

Și această idee se repetă în scrierile lui Pavel, era ceva important pentru el, ca bisericile să fie unite.

– MOTIVAȚIE: Nu faceți nimic din ambiție egoistă, nici din îngâmfare, ci, în smerenie, considerați-i pe alții mai presus decât voi înșivă.
– Faceți toate lucrurile fără să vă plângeți și fără să vă certați

Ah, aici a atins o coardă sensibilă. Cred că am tendința să mă plâng, îmi doresc să fiu o persoană care este mereu bucuroasă și are o atitudine pozitivă asupra lucrurilor, dar în momentul acesta nu am o idee clară cum pot face asta. O să meditez mai mult la acest aspect.

– RELAȚII – să fiți preocupati nu doar de interesele voastre, ci și de ale altora
– Feriți-vă de lucrătorii aceia răi

– bucurați-vă în Domnul!
– rămâneți fermi în Domnul!
– Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii!

– Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, prin rugăciune și cerere, cu mulțumire, faceți cunoscute cererile voastre înaintea lui Dumnezeu.
– GANDIȚI-VĂ la tot ce este adevărat, tot ce este nobil, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este plăcut, tot ce este vrednic de admirat, orice faptă măreață, orice este vrednic de laudă, la acestea să vă gândiți!

Această idee este un filtru așa de bun pentru mintea mea, pentru ce anume ar trebui să permit să poposească, și căror lucruri ar trebui să le închid ușa în nas!

Voi după ce principii de viață vă ghitați? Se regăsește vreunul din sfaturile lui Pavel în principiile voastre?
Voi continua cu următoarele scrisori ale sale.

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

0 comment on Lecții de viață din scrisoarea lui Pavel către Filipeni

  1. “Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii!” -sau cum frumos a spus Iisus: “Fiti isteti ca serpii si blanzi ca porumbeii.”

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.