Timp de citit : 2 minute

Whats-So-Amazing-About-Grace-large

Am început să citesc cartea “What’s So Amazing About Grace?” de Philip Yancey, sau “Tulburătoarele descoperiri ale Harului“, așa cum este tradus titlul în română.
Ce m-a determinat să încep să o citesc este că mi-a fost recomandată, și pentru că subit, noțiunea de “har” a început să mă intereseze, și m-a făcut curioasă să cercetez, să caut, să văd și să înțeleg ce înseamnă, ce este harul.

Definiția pe care eu o dar harului

Harul este o favoare, un cadou pe care nu îl meriți, iar eu asta primesc de la Dumnezeu: acceptare și iertare, ajutor, putere și multe alte daruri.

Printre primele impresii și idei din carte, este faptul că, deși te-ai aștepta să găsești intr-o biserică mila, harul, ajutorul de care ai nevoie atunci când ești căzut, de obicei nu se întâmplă astfel, ci, din contră, ești judecat și pus la zid.
Una dintre marile diferențe între creștinism și alte religii, este harul. Și când spun asta, mă refer la faptul că nu poți face absolut nimic prin propriile forțe pentru a-ți câștiga mântuirea. Faptele bune nu ajută, mila nu, generozitatea maximă nu, doar jertfa lui Isus Cristos este modul prin care sufletul tău poate fi mântuit.

În toate celelalte religii, tu însuți îți câștigi mântuirea, prin diferite moduri: trebuie să ai o anumită conduită și disciplină pentru a renaște, pentru a te elibera (în budism), în iudaism sunt patru căi care trebuie practicate pentru a ajunge la Dumnezeu, în islamism și hinduism de asemenea omul se mântuiește singur, este nevoie de o anumită conduită etică.

Pentru mine este eliberator să știu că identitatea mea în Dumnezeu nu e hotărâtă de faptele mele, aș fi ca o corabie plutitoare, cu emoțiile ca valurile, foarte instabilă, deoarece eu nu pot să îmi câștig nimic. Oricât de mult m-aș străduii, sunt imperfectă, dar jertfa lui Cristos este perfectă, eu singură nu îmi pot achita păcatele.

Sunt curioasă și deschisă să învăț și înțeleg ce este harul, să îl accept complet în viața mea și să îl ofer celor din jur, adică să le ofer ceea ce nu merită, să am dragostea să dăruiesc dincolo de merite, și de fapte bune. Cei imperfecți au nevoia cea mai mare de dragoste și ajutor! Și pe ei vreau să îi iubesc, pentru că la fel sunt și eu, o imperfectă iubită fără merit de un Dumnezeu perfect!

În momentul acesta, am găsit cartea pe Okazii.ro și pe CarteSpirituala.ro.

Ai citit cartea? Cum ți s-a părut?

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.