Timp de citit : 2 minute

IMG_20160306_151724

How people grow: What the Bible Reveals About Personal Growth, de  Henry Cloud și John Townsend, este cartea pe care o citesc acum.

Ți-am spus că sunt pasionată de dezvoltare personală? Doar gândul la acest subiect declanșează în mintea mea visuri, imagini, o viziune diferită a lumii, a vieții, încântare, pasiune, energie!

Aș vrea să îți spun câteva idei pe care acum le am în minte din ceea ce am citit, și care mi-au dat de gândit

  • relațiile sunt importante, nu sunt de neglijat. Dumnezeu a gândit ca viața omului să presupună conectarea cu El, dar și cu alți oameni. El așa a creat și intenționat să fim: dependenți de El și de ceilalți oameni. Nu putem trăi singuri și nu ne putem furniza singuri ceea ce avem nevoie, și asta face trecerea la următoarea idee
  • autosuficiența: wow, credeam așa de tare că în unele domenii îmi sunt suficientă, că mă descurc singură. Am crescut cu ideea că “trebuie să mă descurc singură” și să îmi fiu suficientă, a fost un fel de motto nenumit al vieții mele, și chiar eram mândră de mine de fiecare dată când făceam ceva fără ajutor; cu cât am devenit mai independentă, cu atât mă bucuram mai mult, ceea ce nu este ceva 100% negativ sau rău, dar acum îmi dau seama că autosuficiența mă face să cred ca datorită mie am ce am, sunt ce sunt, ceea ce este greșit, Dumnezeu este Cel care mi-a furnizat tot ce am avut nevoie și s-a ocupat de creșterea mea. Trebuie să conștientizez mereu cine este El și cum sunt eu. De asemenea mentalitatea autosuficienței pe care am avut-o nu mă ajuta deloc atunci când mă confruntam cu imprefecțiunile mele, când eșuam și greșeam, ci dimpotrivă, este o piedică de a cere ajutorul celorlalți, și te îndeamnă să te izolezi, iar în felul acesta perzi o resursă atât de bogată care vine din relațiile și ajutorul celor din jur!
  • importanța conectării cu biserica, pe care Dumnezeu o numește în Biblie – Trupul Lui Cristos. Nu mi-am dat seama cât de mult Dumnezeu operează prin oameni, prin ei poate vorbi, vindeca, ajuta, ierta, elibera! Am pus atât de mult accentul pe conexiunea mea cu Dumnezeu și atât de puțin pe conectarea cu ceilalți credincioși, și resimt lipsa, abia acum înțeleg de unde vin unele goluri din viața mea.

Dumnezeu a gândit ca viața omului să presupună conectarea cu El, dar și cu alți oameni. El așa a creat și intenționat să fim: dependenți de El și de ceilalți oameni. Nu putem trăi singuri și nu ne putem furniza singuri ceea ce avem nevoie

Pentru mine cartea este revelatoare și abia aștept să continui să o citesc, este perfectă nevoilor mele de acum, o sorb efectiv.

Vă las cu câteva citate:

  • “Many people feel disconnected from God because they have not been connected to his Body.”
  • “The church, with its indwelling Spirit, is the real physical presence of Christ on earth today.”
  • “Prayer changes things, either instantly or through time, as shown in both Scripture ad real life.”
  • “To encourage a person to try harder is one of the worst things you could possibly do. The best thing you can do is to discourage him from believing that he can do it on his own.”
  • “One of the biggest obstacles to growth is our view of God.”

Pe tine ce carte te-a captat recent?

anascrie-blog-personal

1Pingbacks & Trackbacks on Lista de lectură (6)

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.