În ultima perioadă chiar am un chef imens de citit. Chef din acela în care citești până la două noaptea, ca să termini cartea, pe nemâncate și nerăsuflate. Citești mai multe cărți deodată, știind exact unde te-ai oprit, acțiunea cărții, și poți trece ușor de la una la cealaltă.
Iată ce se perindă prin mâinile mele în ultimele zile:
-
La sud de graniță, la vest de soare – Haruki Murakami
Când am participat la întâlnirea clubului de lectură O carte pe lună – mi-a rămas în minte încântarea lor față de scrierile lui Haruki Murakami, și am reținut acest lucru. Apoi, la Blogging Bootcamp, Giorgia a readus în discuție literatura japoneză. Așa că am “riscat”, și mi-am cumpărat această carte, plină de așteptări și doritoare să aflu ce e așa special cu acest cititor. Nu am putut-o lăsa din mâini până nu am terminat-o. Se citește ușor și te captează. Nu este neapărat printre cărțile pe care aș pune mâna prima dată. Dar a fost interesant să îl citesc pe Haruki Murakami.
Ceea ce mi-a plăcut, este fluiditatea cu care scrie. În câteva propoziții transmite așa de mult! Și totul este natural, simplu și clar. Cartea este scrisă ca un jurnal al personajului principal, care își povestește viața și trăirile interioare, în special interacțiunea cu sexul opus.
Am achiziționat cartea de pe , pentru cei care se întreabă acest lucru. A fost prima carte fizică, cumpărată după multă vreme în care mi-am luat numai ebooks (cărți electronice).
-
12 “Christian” Beliefs That Can Drive You Crazy – Henry Cloud
Într-una dintre aceste zile, am făcut curățenia de primăvară pe kindle, am șters toate cărțile pe care le-am citit, și cele pe care mă forțam să le citesc (mânată de rămășița mea de perfecționism), și, cu mult avânt de a valorifica ceea ce a rămas pe E-book reader, am luat prima carte, ele fiind ordonate alfabetic. Țin să precizez că titlurile concepute cu cifre, numere nu mă atrag de loc. Din start îmi creez o așteptare mai mică. Dar fiind vorba de Henry Cloud, și de un subiect care mă interesează, și anume – credințe care par adevărate, dar de fapt sunt minciuni, în viața de credință creștină, am început să o citesc cu încântare și curiozitate. Cred că este a patra carte pe care o citesc, scrisă de Henry Cloud, se pare că sunt fidelă autorilor, atunci când îmi plac. Am mai scris aici, aici și aici despre cărțile sale – pentru mine au reprezentat o unealtă cu adevărat folositoare în dezvoltarea spirituala, dar mai ales emoțională!
Sunt la capitolul al treilea, și, pe măsură ce avansez, conștientizez că este o carte foarte bună, pe care o recomand oricărui creștin, și nu numai!
-
Noi mărturii supuse dreptei judecăți – Josh McDowell
De Josh McDowell știu de mult, de când prima ediție a acestei cărți se numea Mărturii care cer un verdict. A fost revizuită, și cărții în limba română, i s-a dat acest nou nume.
De mult timp doream să o citesc, și acum mi-am făcut timp pentru ea. E foarte interesantă, deoarece aflu mai multe despre creștinism. Este o lucrare de referință, foarte bine documentată și bine pusă la punct, din categoria cărților de apologetică. Dacă dorești să citești de ce creștinii oferă validitate Bibliei, ce descoperiri s-au făcut care susțin mesajul Bibliei, cum atestă istoria existența lui Isus, cât și probe literare și filosofice, asta e cartea potrivită! Este foarte. foarte amplă, și bine documentată.
-
Cele 15 legi supreme ale dezvoltarii personale – Josh C. Maxwell
Prima dată când am pus mâna pe , a fost în acum câteva luni. Spre surprinderea mea, am primit-o cadou de crăciun! O citesc încet, secțiune cu secțiune, deoarece mă provoacă să gândesc ceea ce spune, și să evaluez dezvoltarea mea, sau visurile pe care le am, pentru a le transforma în proiecte palpabile.
Este foarte organizată, plină de exemple și entuziasm. Celor pasionați de subiectul dezvoltării personale le va plăcea!
-
Cele 5 limbaje ale iubirii – Gary Chapman
Am aflat de această carte acum aproximativ cinci ani, când niște prieteni m-au rugat să le traduc întrebările testului de pe site-ul dedicat cărții, pentru a descoperi fiecare ce limbaj al iubirii are. Povestind cu ei, am aflat de carte și ceea ce promovează, și chiar mi s-a părut interesantă. Am reținut titlul, și am găsit referire la ea prin multe alte cărți.
Cum îmi doream de mult să aprofundez subiectul, săptămâna trecută am găsit ocazia de.
Se citește ușor, un capitol în fiecare seară, lejer, cred că o voi termina curând.
Ideea principală este că fiecare om percepe iubirea diferit. De-a lungul anilor, din experiența terapiei de cuplu, Gary Capman a observat că unii oameni preferă declarațiile, și așa se simt iubiți, alții preferă să îi ajuți practic. El descoperă cele cinci limbaje: declarațiile, cadourile, serviciile, atingerile, și timpul petrecut împreună. Le explică pe fiecare, și te incurajează să descoperi limbajul pe care îl “vorbește” partenerul tău, ca să îi poți transmite dragostea ta exact așa cum așteaptă, îi place și își dorește!
Am scris despre ea o recenzie aici.
Doar acum, când am întocmit lista, mi-am dat seama că trei din cărțile pe care le citesc au câte un număr în titlu. De obicei nu mă atrag astfel de titluri, dar acum așa s-a nimerit să fie.
Tu ce citești perioada asta?