Timp de citit : 2 minute
magazine-caritabile-timisoara

Domnul Isus spune că suntem datori să îngrijim de cei în nevoie, în situații vulnerabile, străini, orfani, văduve, săraci. Așa că sunt atentă la oportunități de a face asta. Uneori îmi iese, alteori constat că de prea mult timp m-am concentrat doar pe bunăstarea mea. Așa că hai să ne reamintim să facem din principiul acesta un mod de viață, și să trecem în revistă câteva locuri din Timișoara care facilitează asta.

Magazinul de donații AVE

Asociația “Ajută, Valorifică, Empatizează” (AVE) a deschis acest magazin în Timișoara cu scopul de a crește implicarea civică și de a fi veriga dintre persoanele în nevoie, cei care doresc să doneze lucruri și cei care vor să cumpere, pentru a sprijini.

Pe site-ul asociației este o listă cu obiectele admise, și o listă cu obiectele care nu pot fi acceptate.

Banii sunt direcționați spre proiectele acestora, în prezent fiind vorba despre un aparat de monitorizare a funcțiilor vitale ale bolnavilor de cancer, pentru Clinica OncoHelp Timișoara.

Adresa: Timișoara, Bd. 16 Decembrie 1989 nr.12, nr telefon: 0722460586, 0371003754, Orar: Luni-Vineri: 10:00-18:00

Pe pagina de Facebook a magazinului se mai postează obiecte disponibile.

Vintage Chic

Deseori duc aici hainele pe care le scot din garderobă, în stare bună. Dar am și cumpărat. Am o rochie tare dragă, cumpărată la un preț bun.

Vintage Chic este un magazin cu produse second-hand, din vânzările căruia sunt sprijinite proiectele Asociației Isus Speranța României. Unul dintre acestea este Casa de copii “Frații lui Onisim” înființată în 1992 pentru copiii străzii.

Poți dărui lucruri pentru vânzare, sau cumpăra îmbrăcăminte, încălțăminte, bijuterii, jucării, cărți, mobilă. Aici găsești lista completă cu ce poți duce sau cumpăra. (Pe pagina de Facebook se mai postează fotografii cu hainele disponibile.)

(Pentru timișorenii familiari cu locul: în trecut s-a numit Shop 4 Onesimus).

Adresa: Calea Dorobanților 16, Timișoara, nr telefon: 0723 574 971

Alte informații poți afla aici: http://www.isussperantaromaniei.ro/shop-4-onesimus/

Curtea Culorilor

Dacă mergi la Piața Volantă din Timișoara sau Dumbrăvița, vei zări mașina Curtea Culorilor, plină cu brânzeturi artizanale care mai de care, cu o prezentare minunată. Sunt de calitate, făcute după rețete tradiționale din Italia, din laptele produs de animalele lor, pe pășunile lor. O ocazie minunată să susții viziunea Asociației Curtea Culorilor, și anume, crearea unui “mediu de viață propice dezvoltării pentru tinerii fără familie ce au crescut în instituții rezidențiale / casele de copii” (și alte obiective minunate pe care le poți citi aici).

Produsele lor mai pot fi achiziționate și direct din sat, Sârbova, sau din băcănia Reciproc, despre care am scris aici.

Poți afla mai multe pe site-ul lor, și pe pagina de Facebook, unde anunță și zilele în care sunt prezenți la Piața Volantă.

Unde mai poți dona haine și lucruri pentru copii

Fundația Estera

Dacă știți alte magazine din Timișoara, din ale căror venituri sunt susținuți oameni în situații vulnerabile, dați-mi de știre, și completez articolul, ca să afle mai mulți.

Sursa foto: unsplash.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.