1. Introveții sunt timizi
Timiditatea e condusă de frică și anxietate socială. A fi timid înseamnă a fi lipsit de îndrăzneală, de încredere în sine, nesigur.
A fi introvert, în schimb, înseamnă a fi concentrat pe trăirile interioare.
Avem exemple de oameni introverți, care au fost curajoși, au riscat, și-au spus părerile ferm și au produs o schimbare: Bill Gates, Barack Obama, Mark Zuckerberg, Abraham Lincoln, Meryl Streep.
A fi introvertit nu este același lucru cu a fi timid.
2. Introverții fug de interacțiunea socială
Într-adevăr, nu acesta e modul introverților de a-și reîncărca bateriile, dar asta nu înseamnă că ei nu găsesc plăcere în a povesti cu prietenii, a ieși în oraș sau a participa la o conferință de exemplu.
Avem atâtea exemple de introverți care activează / au activat pe scena politică, la Hollywood, în domeniul muzical și multe altele.
3. Liderii și cei care ne conduc ar trebui să fie extroverți
Într-adevăr cultura vestică favorizează extroverții ca lideri, dar studiile arată că 40% ditre lideri se consideră introverți.
De exemplu Eleanor Roosevelt, deși era o femeie retrasă, liniștită și introvertă, a avut 348 de conferințe de presă ca Prima Doamnă, a fost un delegat al Națiunilor Unite, o activistă pentru drepturile omului, preofesor și lector, având în jur de 150 de angajamente de a vorbi în public pe an.
Ideea aici este că, deși introverții nu se simt foarte confortabil să fie în fața unui public, ei pot fi curajoși, și cu motivația de a aduce un aport comunității în care se află, cu siguranță pot deveni lideri extraordinari.
4. Introverții gândesc încet
Întroverții nu gândesc încet, deși de multe ori așa pare, ci ei analizează ceea ce vor să spună, mai mult decât extroverții.
Extroverții nu așteaptă prea mult ca să spună ceea ce au în minte. În schimb, introverții reflectează la ceea ce cred, și spun cu voce tare o formă finisată a mesajului, după ce sunt ei înșiși convinși că este bine, după ce și-au validat ideile.
5. Introverții nu pot lucra în echipă
Cred că o echipă funcționează cel mai bine dacă e formată și din extroverți, și din introverți. Fiecare dintre ei vine cu atuurile sale.
Chiar dacă introverții vorbesc mai puțin, ei au mesaje mai profunde și mai intens gândite. Un extrovert contribuie cu spontaneitatea și îndrăzneala sa, un introvert cu profunzimea sa.
Și cred că, într-un final, pentru a munci, și un extrovert și un introvert are nevoie de acea liniște și spațiu. Suntem într-o echipă pentru a discuta, planifica, aduna idei, pentru a ne ajuta, dar munca efectivă tot singuri o vom face.
ei au mesaje mai profunde și mai intens gândite
Concluzie:
Introverții sunt foarte valoroși pentru societate, la fel ca extroverții. Fiecare dintre noi suntem unici și e greșit să promovăm doar un anumit standard de lider de exemplu. Eu cred că trebuie să decoperim unicitatea fiecăruia și să o apreciem și valorificăm în fiecare context în care suntem, fie că e la lucru, la școală, între prieteni.
Hai să dăm la o parte stereotipurile pe care le avem despre introverți, și să îi prețuim!
Resurse:
https://www.quietrev.com/
Cartea “The Introverted Leader” – Building on Your Quiet Strength de Jennifer B. Kahnweiler
Tu ce crezi despre aceste idei?
Sursa foto unsplash.
[…] scris despre miturile din jurul introverților și ce scrie Susan Cain despre introverți în cartea […]